Izvor: Piplmetar.rs, 13.Mar.2024, 14:31

Pešićeve reči posle kojih ćete potpuno razumeti Nikolu Jokića!

Selektor reprezentacie Srbije Svetislav Pešić je bio gost popularne emisije “Sportlajt“ na “Sportklubu“, a neizbežna tema bio je njegov odnos na dvostrukim MVP-jem i aktuelnim šampionom NBA lige sa Denver Nagetsima, Nikolom Jokićem.
Naravno, odmah se nametnulo i pitanje kako Pešić gleda na Jokićevo prošlogodišnje odustajanje od učešća na Svetskom ptrvenstvu u Manili i da li ga na leto možemo očekivati na Olimpijskim igrama.
“Ne samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u košarci, ljudi od kojih se najviše očekuje moraju i psihički i fizički biti spremni za taj izazov i da preuzmu odgovornost. Jer oni preuzimaju odgovornost. Oni su najbolji. Od njih se najviše očekuje.
Tako je i u vezi Jokića. Ako je odmoran i ako je spreman i psihički i fizički, ne postavlja se pitanje pripada li on ovoj grupi. To je sve isto godište, 1994. i 1995. Oni imaju whatsapp, druže se, dogovaraju… Oni imaju vezu i prijateljsku i košarkašku, navijaju jedan za drugog, čestitaju jedan drugom. To sve postoji. 
Međutim, dolazi dan odluke. Mogu li ja ispuniti ono što se od mene očekuje? Ako si ti odgovoran prema svom poslu, onda se pitaš – mogu li ispuniti očekivanja. 
Ako osećam da ne mogu, ja ne idem. Ja ne idem u taj posao. Evo objasnio sam vam. Ako se Jokić oseća dobro kako se prošle godine nije osećao nakon što je odigrao više od stotinu utakmica. Ispraznio se totalno. Jednostavno košarka više nije bila prioritet. Do zadnjeg trenutka, do zadnjeg trenutka on je bio u dilemi ‘mogu li ili ne mogu“’, objasnio je Pešić.
A onda dolazimo do ključne rečenice koja sve objašnjava.
“Ja sam njemu rekao: ‘Dođi malo kasnije, odmori se…’. I kada smo ga doveli do kraja u dilemu, on je rekao: ‘Ne, mene bi bila sramota da dođem kao neki veliki Jokić, kao neki MVP, da dođem poslednji – ja to neću. Ja hoću – ili igram i dolazim prvi dan, prvi na treningu, poslednji iz dvorane i još individualni rad. Prioritet je onda reprezentacija i košarka’. E, to rade najbolji. I zato su najbolji“, objasnio je Pešić.


Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: NBA,   Olimpijske igre,   Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.