Paspalj: Za početak bi svi mogli da nauče gde je Srbija

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 14:46

Paspalj: Za početak bi svi mogli da nauče gde je Srbija

Nekadašnji košarkaš Žarko Paspalj čestitao je srpskom reprezentativcu Nikoli Jokić osvajanju titule u NBA ligi.

Paspalj je takođe čestitao i na trijumfu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića na Rolan Garosu.

Denver je osvojio prvi put u istoriji šampionsku titulu u NBA ligi, pošto je jutros u petoj utakmici pobedio Majami rezultatom 94:89.

Denver je u seriji slavio sa 4-1, Jokić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije.

Đoković je u nedelju trijumfom na Rolan Garosu stigao do 23. grend slem trofeja u karijeri.

"Za početak bi svi mogli da nauče gde je Srbija. To nije anegdota, već stvarno dešavanje. Ono što je ovog trenutka sigurno je to da dvojica najdominantnijih sportista na planeti u dva različita sporta dolaze iz Srbije. Ogromne čestitke obojici. Đokoviću već godinama unazad čestitamo, siguran da ćemo to dosta puta još da uradimo. Jokiću je šampionska titula kruna višegodišnjeg dobrog rada u Americi. Prepoznavanje organizacije Lige, same igre, kao i saigrači i protiv koga igra. On je uz neverovatan talenat i veliki doprinos sa saigračima Denvera ostvario neverovatan uspeh", rekao je Paspalj za Tanjug.

On je istakao da se očekivalo da će Denver da osvoji titulu u NBA ligi.

"To se videlo i mnogo pre finalne serije. Još jednom čestitke za Jokića. Da nam je živ i zdrav pa da se gledamo ovde u Srbiji", dodao je Paspalj.

Na kraju, Paspalj je rekao da klubovi iz Evrolige ne mogu da se takmiče sa timovima iz NBA lige.

"Klubovi iz Evrolige nisu ni blizu timovima iz NBA lige. To su divne i puste želje. Dese se neke iskre u vidu Luke Dončića i Jokića, to nije strano. Međutim, postoji velika praznina između te dve lige. To bi trebalo da nam da elana i motivacije da se nešto više uradi po tom pitanju", zaključio je Paspalj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.