PSŽ bez Alvesa

Izvor: RTS, 04.Apr.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSŽ bez Alvesa

Pari Sen Žermen odustao od transfera Danija Alvesa iz Barselone posle dugih pregovora. Rodrigez se oporavio od povrede. Van Persi propušta meč protiv Sitija. Pogba u Barseloni 2016. godine. Navijači pomažu fudbalerima Radničkog iz Kragujevca. Bruklin i San Antonio nižu pobede, a Lejkersi poraze u NBA ligi. Marjanović sa 15. dabl-dabl učinakom oborio rekord Evrolige. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
14.30 - Klubovi, između ostalog, žive i od prodaje šolja, posteljina, satova, sa grbom kluba. Pa i od prodaje kuhinjskih noževa. Isti, sa grbom kluba i Veslijem Snajderom kao „promoterom", mogu se kupiti u prodavnici Galatasaraja.
Holandski fudbaler je, putem svog Tviter profila obavestio navijače da konačno mogu da kupe set kuhinjskih noževa, ali je to učinio u vrlo, vrlo pogrešnom trenutku.
Naime, Snajder je to učinio na godišnjicu ubistva dva navijača Lidsa, koji su tačno pre 15 godina izbodeni u Istanbulu.
Kristofer Loftus i Kevin Spejt su ubijeni u Istanbulu 2000. godine, kada je njihov Lids gostovao Galatasaraju u polufinalu Uefa Kupa.
Naravno, Snajder to nije znao, pa je, nakon što su mu navijači skrenuli pažnju, obrisao post i izvinio se.
13.50 - Fudbaler madridskog Reala Džejms Rodrigez oporavio se od povrede posle dva meseca pauze, potvrdio je trener Karlo Anćeloti. Italijanski stručnjak dodao je da će Rodrigez biti u startnoj postavi protiv Granade na sutrašnjoj utakmici Primere, prvi put posle duela sa Seviljom.
Džejms je dobro i startovaće protiv Granade. Sa druge strane, Pepe je povređen, dok sam odlučio da odmorim Karvahala i Kediru, rekao je Anćeloti na konferenciji za medije.
Rodrigez je polomio petu metatarzalnu kost u stopalu, nakon što ga je jedan fudbaler Sevilje nagazio u meču koji je Real pobedio sa 2:1, a Kolumbijac postigao gol. Rodrigez je do povrede bio jedan od najboljih igrača Madriđana ove sezone, odigrao je 33 utakmice i postigao 12 golova. Utakmica 29. kola Primere između Reala i Granade igra se sutra od 12 sati na Santijago Bernabeu. 
12.35 - Predsednik Pari Sen Žermena Naser Al Kalifi izjavio da je odustao od transfera Daniela Alvesa iz Barselone posle dugih pregovora. Brazilcu ugovor sa Barselonom ističe na kraju sezone i već sada može da dogovori prelazak u drugi klub bez obeštećenja.

PSŽ je želeo da dovede Alvesa duži vremeski period, ali sada više ne. Zadovoljni smo partijama Gregorija van der Vila i želimo da mu ponudimo novi ugovor, rekao je Al Kalifi za francuski Lekip.
Španski mediji preneli su da se Alves dogovorio sa čelnicima kluba iz Pariza, prema kojem će za tri godine zaraditi oko 27 miliona evra. Alves najverovatnije neće produžiti saradnju sa Barselonom, a kao njegove potencijalne destinacije spominju se klubovi iz Mančestera Junajted i Siti, kao i Roma. 32-godišnji desni bek je tokom karijere igrao za Baiju i Sevilju, dok je za reprezentaciju Brazila nastupio 76 puta i dao šest golova. 
12.00 - Fudbaler Mančester Junajteda Robin van Persi još uvek se nije oporavio od povrede i moraće da propusti gradski derbi protiv Mančester Sitija narednog vikenda, potvrdio je menadžer Luj van Gal.

Holandski napadač zbog povrede zgloba nije igrao još od kraja februara i poraza od Svonsija (2:1) u Premijer ligi, a lekarske prognoze govore da će morati još da pauzira.
Ne verujem da postoje šanse da van Persi bude spreman za Siti. Proces oporavka ide u dobrom pravcu, ali iz iskustva kažem da ne smemo da rizikujemo, rekao je van Gal.
Junajted u poslednje vreme igra u odličnoj formi, vezao je četiri trijumfa u nizu i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige sa 59 bodova. Derbi Mančestera igra se 12. aprila na Old Trafordu od 17 sati.
11.30 - Fudbaler minhenskog Bajerna Mario Gece rekao je da njegov bivši klub Borusija iz Dortmunda nema opravdanje za loše rezultate ove sezone u Bundesligi.
Bio sam veoma iznenađen, posebno partijama u prvom delu sezone. Niko nije očekivao da će Borusija da bude na dnu tabele. U kontaktu sam sa Rojsom i Gundoganom i oni nemaju objašnjenje, pogotovo što igraju dobro u Ligi šampiona, rekao je Gece, a prenosi Kiker.
Gece je 2013. godine izazvao veliku pažnju javnosti pošto je iskoristio izlaznu klauzulu od 37 miliona evra i prešao iz Borusije u rivala Bajern, posebno što je prošao omladinsku školu "milionera". On je za četiri sezone u prvom timu Borusije odigrao 44 utakmice i postigao 16 golova, a osvojio je dve uzastopne titule Nemačke i nacionalni kup. Gece je prošle godine reprezentaciji Nemačke golom u finalu u produžecima protiv Argentine doneo titulu prvaka sveta. 
10.30 - Francuski reprezentativac i fudbaler Juventusa Pol Pogba blizu je dogovora oko prelaska u Barselonu 2016. godine za 70 miliona evra, prenosi list Sport. Kako navodi katalonski list koji je blizak dešavanjima u klubu, Barselona je spremna da kapariše Pogbu i ostavi ga u Juventusu na pozajmici još godinu dana jer ima zabranu transfera do januara 2016.Dodaje se da su za Pogbu zainteresovani Čelsi i Pari Sen Žermen, koji takođe imaju finansijsku moć da isprate visoke zahteve torinskog kluba.
Pogba je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 34 utakmice i postigao devet golova. Dvadeset dvogodišnji vezista je 2012. godine prešao iz Mančester Junajteda u torinski tim, sa kojim je osvojio dve titule Serije A i Superkup Italije.
10.00 - Navijači Radničkog iz Kragujevca organizovaće Uskrašnji donatorski koktel kako bi pomogli fudbalerima zbog teške finansijske situacije. Pristalice Radničkog će u utorak 7. aprila od 20 sati u prostorijama kluba organizovati donatorski koktel i najavile da će u narednom periodu biti još sličnih akcija.
Fudbaleri Radničkog su pre nekoliko dana u saopštenju upozorili da klubu preti gašenje zbog nebrige i nezavidne materijalne situacije, kao i da igrači nemaju osnovne uslove za rad i novca za osnovne životne potrebe jer nisu primili platu četiri meseca. Radnički iz Kragujevca je trenutno na začelju tabele Superlige Srbije sa 14 bodova iz 20 utakmica. 
08.00Nastavak pobedničke serije Bruklina, efikasni San Antonio, poraz Bostona i izvanredna partija Nikola Vučevića, koji je sa 37 koševa i 17 skokova imao najbolji učinak u karijeri, obeležili su veče u NBA ligi.
Pobede su ostvarili Memfis, Čikago, Indijana, Vašington i Nju Orleans, a Lejkersi su zabeležili novi poraz na svom terenu.
00.00 - Centar Crvene zvezde Boban Marjanović novi je rekorder košarkaške Evrolige po broju dabl-dabl učinaka u jednoj sezoni. Marjanović je u porazu crveno-belih od Žalgirisa u Kaunasu imao skor od 14 poena i 12 skokova, što je njegov rekordni 15. dabl-dabl učinak.

Srpski košarkaš do sada je delio drugu poziciju sa Amerikancem Tanokom Berdom (14), bivšim igračem Žalgirisa. Crvena zvezda je izgubila u Kaunasu rezultatom 76:70, u pretposlednjem 13. kolu Top 16 faze Evrolige.
Pogledaj vesti o: NBA,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Van der Vil pokvario posao Daniju Alvešu

Izvor: Mondo, 04.Apr.2015

PSŽ odustao od brazilskog beka posle dobrih partija Holanđanina...Foto: Guliver/Getty images/David Ramos..Predsednik Pari Sen Žermena Naser Al Kalifi izjavio je da je klub posle dugih pregovora odustao od transfera Danija Alveša iz Barselone...Brazilcu ugovor sa Barselonom ističe na kraju sezone...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.