PREMINULA NBA LEGENDA: Slavni košarkaš je bio REKORDER sve dok se nije pojavio Nikola Jokić!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2020, 10:49

PREMINULA NBA LEGENDA: Slavni košarkaš je bio REKORDER sve dok se nije pojavio Nikola Jokić!

Amerika u suzama.

Tužne vesti za ljubitelje košarke stižu iz SAD.  Jedan od prvih Afroamerikanaca u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu Džim Taker, preminuo je u 88. godini.

U svojoj košarkaškoj karijeri nastupao je za Sirakjuz Nešnalse od od 1954. do 1957. godine, a 1955. osvojio je NBA titulu.

Ukupno je odigrao 99 utakmica i imao prosek od 4 poena i 3,5 skokova.

The >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NBA Family mourns the loss of former NBA player and pioneer Jim Tucker. Tucker and teammate Earl Lloyd were the first two African Americans to play on an NBA championship team as part of the 1955 NBA Champion Syracuse Nationals. pic.twitter.com/sTD042zLOz

— NBA History (@NBAHistory) May 19, 2020

Ono što je posebno interesantno je da je Taker bio rekorder po najbržem tripl-dablu sve dok se nije pojavio naš Nikola Jokić i srušio ga. Takeru je bilo svojevremeno potrebno 17 minuta da bude dvocifren u 3 statističke kategorije, dok je srpski košarkaš to kasnije uradio za 14 minuta i 33 sekunde.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.