PO UZORU NA NBA: UEFA uvodi OGRANIČENJE na plate i pojačanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2022, 00:03

PO UZORU NA NBA: UEFA uvodi OGRANIČENJE na plate i pojačanja

Dobro za fudbal.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) konačno je izgleda pronašla način da uredi poslovanje najbogatijih klubova. Poznati časopis "Njujork Tajms" donosi ekskluzivnu priču o novom finansijskom fer-pleju UEFA, koji bi uskoro trebalo da zameni sporni postojeći pravilnik.

Ovaj model poslovanja je vrlo sličan onom koji postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u profesionalnim sportskim organizacijama u Sjedinjenim Američkim Državama (NBA na primer) sa "seleri kepom" ili prevedeno na srpski ograničenim sredstvima za trošak.

🚨 FFP is dead.

UEFA to impose new 70% spend ratio, but no salary cap as part of financial control revamp.

New sanctions likely too:

Points deductions and even possibility of being relegated from Champions League.

All the details here👇🏾 https://t.co/mCnGjBoJmH

— tariq panja (@tariqpanja) March 22, 2022

Prema navodima Njujork Tajmsa, plan je da UEFA najpre uvede ovaj model postepeno, na period od tri godine, a da tek nakon toga svi klubovi budu u obavezi da ga primenjuju. Prema navodima istog izvora, novi finansijski fer-plej bi bio izglasan 7. aprila.

Krajnji cilj je da 70 posto prihoda klubovi mogu da se koristi za pojačanja i plate, ali to neće zaživeti odmah.

UEFA će u prvoj sezoni primene ove regulative ograničiti budžet klubova za pojačanja i plate na 90 posto od ukupnih prihoda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.