PA JA NE IDEM NA INTERVJUE Obradović otkrio zašto nikad nije otišao u NBA

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 13:52

"PA JA NE IDEM NA INTERVJUE" Obradović otkrio zašto nikad nije otišao u NBA

Dobio je poziv iz SAD-a.

Trener Partizana Željko Obradović najtrofejniji je evropski trener i teško da će ga iko nadmašiti, legendarni Žoc je osvojio čak devet Evroliga, a mnogi se često pitanju zašto se nikada nije obreo u, najjačoj ligi na svetu, NBA.

U razgovoru za španski DAZN Obradović je govorio o tome.

- Pričao sam ranije o tome, 2010. godine zvao nas je Detroit, mene i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dimitrisa Itudisa, Džo Dumars je naš prijatelj, bili smo sa njima u predsezoni i nekim mečevima kada je sezona počela. Nikad nije bilo konkretnog kontakta. U jednom momentu me zvao menadžer i rekao da je jedan tim želeo da odradi intervju sa mnom. Vidite, ja intervjue dajem novinarima.

- Ako neko ne zna ko sam ja i šta mogu da uradim, onda to nije ozbiljno, tako sam rekao. Možda sam pogrešio, možda, ali takav sam. Mnogo sam srećan u Evropi. Sada sam psresećan, jer sam opet u Partizanu. Bio sam 27 godina van Srbije, van Beograda. Ne znam šta više mogu da tražim u životu sada, iskreno ti to kažem - jasan je bio trener.

Obradović je trenersku karijeru počeo u Partizanu sa kojim je 1993. godine osvojio Evroligu, da bi to potom uradio i sa Huventudom, Real Madridom, Panatinaikosom i Fenerbahčeom - ukupno devet puta. Vodio je još i Beneton, odnosno reprezentaciju Jugoslavije u dva mandata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.