Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 15:06

Orlovi šire krila, Anđušić i Pot žele dve pobede

Reprezentacija Srbije u subotu nastavlja kvalifikacije za Evrobasket 2022.

Košarkaška reprezentacija Srbije u subotu (15.30) igra prvi od dva meča u FIBA balonu u Finskoj, u okviru kvalifikacija za kontinentalnu smotru 2022. U Espou će se u subotu sastati sa Švajcarskom, dok će u ponedeljak (18 časova protivnik Srbije biti selekcija Finske.

Novembarski prozor Orlovi su dočekali pobedom baš u Espou nad Finskom i porazom u Beogradu od Gruzije. Trijumfi su imperativ >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i pored činjenice da selektor Igor Kokoškov nije mogao da računa na igrače iz NBA i Evrolige, kao ni na Miloša Teodosića i Miroslava Raduljicu i još nekolicinu iskusnijih košarkaša, sprečenih zbog povreda.

Tako se u reprezentaciju posle sedam godina vratio i Danilo Anđušić. Igra bivši košarkaš Partizana sjajno za francuski Burž, kaže da mu je drago što se vratio u državni tim.

"Dobro se osećam, pružiću maksimum kako bih ispunio zadatke selektora. Format kvalifikacija je specifičan, da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača su u problemu zbog neuigranosti. Trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa ražimo dve pobede. Iako su Švajcarska i Finska uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat", izjavio je Anđušić.

Novajlija na spisku Igora Kokoškova je i Stefan Pot. Prvi put dobiće priliku da igra u kvalifikacionom ciklusu. Košarkaš Igokee zna kako se pobeđuje sa reprezentacijom, sa mlađim selekcijama već je osvajao medalje na velikim takmičenjima.

"Naša ambicija su dve pobede. Ipak ćemo prvi put igrati u ovom sastavu, dosta nas se poznaje iz ranijih sezona i mlađih selekcija. Iako nije isto, verujem da smo za ovih nekoliko dana uspeli da se koliko-toiko uigramo i da ćemo uz dobru i požrtvovanu igru doći do cilja. Okolnosti su specifične, ali kako nama tako i svima. Svi smo u hotelu, izolovani, svako na svom spratu, tako da su uslovi isti za sve. Reprezentacija je ove godine već pobedila u Espu, verujem da ćemo pobediti opet", izjavio je Pot.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Košarkaši sa Švajcarskom nastavljaju put ka Evropskom prvenstvu

Izvor: RTS, 28.Nov.2020, 09:23

Košarkaši Srbije sastaju se sa selekcijom Švajcarske u meču nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi E. Utakmica u Fiba "mehuru" u Espu počinje u 15.30 uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a. Strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), a tok meča i promene rezultata...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.