Orlovi dobili ozbiljnu pretnju: Australijski NBA triling zgazio Francusku!

Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2016, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi dobili ozbiljnu pretnju: Australijski NBA triling zgazio Francusku!

Kenguri poslali jasnu poruku svim protivnicima u grupi, a posebno narednom - Srbiji

Orlove čeka paklena grupa na Olimpijskim igrama! U to više nema nikakve sumnje. Mada nismo sumnjali u kvalitet NBA sastava Australije, prvi meč na turniru pokazao je da bi Kenguri vrlo lako mogli da napadnu i medalju u Riju, pošto su na premijeri rutinski zgazili Francusku sa 87:66 (20:14, 16:19, 25:15, 26:18).

Australiju je do pobede vodio Peti Mils sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 21 poenom, uz pet asistencija, dok je Endrju Bogut skupio 18 poena, pet podeljenih dodavanja i četiri skoka. Aron Bejns je na kraju imao 14 koševa i osam uhvaćenih loptu. Kod Galskih petlova Toni Parker je imao 18, a Mikael Želabal 13 poena i to su bila jedina dvojica igrača sa dvocifrenim učinkom.

Još od starta priprema za kvalifikacije, potom i poslednjih provera u Kordobi bilo je jasno da se Trikolori suočavaju sa određenom krizom, ali se očekivalo da će selektor Vensan Kole uspeti da smiri strasti u timu. Međutim, bronzani sastav sa prethodna dva velika takmičenja doživeo je blamažu već na startu, zbog kojeg su se oglasili svi alarmi!

A za sve je „kriv“ NBA triling Kengra Mils – Bejns – Bogut, koji je na kraju zajedno Francuzima smestio ukupno 53 od 87 poena Australije. Glavnu reč na terenu vodili su plejmejker San Antonija i centar Golden Stejta, koji su zadavali ogromne glavobolje francuskoj odbrani od prvog do poslednjeg minuta. Veliku podršku pružio je Metju Delavedova, koji je na kraju imao čak deset asistencija, a ceo tim – 29!

Zbog toga se već posle prve četvrtine moglo naslutiti da bi Australija mogla da ureže prvu recku, što je na kraju i učinila. Francuska je bila nadigrana u svim segmentima (tek 12 timskih asistencija, čak 17 izgubljenih lopti), a osim Tonija Parkera i tek povremeno Mikaela Želabala Trikolori nisu imali na koga još da se oslone. Jer, potpuno su podbacili De Kolo, Ertel, Batum, Gober...

Interesantno, Francuska nijednog trenutka nije uspela da dođe do vođstva, čak ni do nerešenog rezultata, osim na startu meča.

U narednom meču Australija igra sa Srbijom (ponedeljak, 19.15), dok Francuska čeka Kinu (noć ponedeljak na utorak, 03.30).

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: NBA,   Olimpijske igre

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuzi, šta to bi?

Izvor: Mondo, 06.Avg.2016

Reprezentacija Australije na startu košarkaškog turnira deklasirala Parkera i drugove...Australiju su mnogi smatrali tek četvrtim favoritom A grupe, iza SAD, Francuske i Srbije, ali "kenguri" su već u prvoj utakmici u Riju pokazali da su veoma ozbiljna ekipa, kadra da se bori za medalju...Francuzi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.