On je prokleti centar – zašto je Jokić dominirao protiv Finiksa? VIDEO

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 14:01

"On je prokleti centar" – zašto je Jokić dominirao protiv Finiksa? VIDEO

Bivši NBA igrači Kevin Garnet i Met Barns analizirali su Jokićevu igru protiv Diandrea Ejtona.

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Finiks Sanse posle šest utakmica u polufinalu Zapadne konferencije plej-ofa NBA lige.

U ovoj polufinalnoj seriji, Jokić je prosečno imao 34,5 poena, uz 13,2 skoka i 10,3 asistencije, a imao je i po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Jokića je čuvao Diandre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ejton koji generalno i važi za solidnog defanzivca, pa Garnet sa time i počinje analizu.

"Isprva to nisam ni video, kada sam gledao utakmicu uglavnom sam gledao šta radi klupa i kako reaguje na one koji su na terenu. Oni svojim reakcijama mogu da utiču na mnogo toga, a Ejton nije bio toliko uključen. Plej-of je drugačiji nivo, nekada atmosfera bude takva zahvaljujući navijačima, ali mnogo toga zavisi od nas i svi moraju da budu fokusirani na istu stvar. Jokić... Čoveče... Nije radio ništa drugačije, igrao je isto pet utakmica i jednostavno je Džoker previše dobar. Postoje ljudi koje ne možeš da čuvaš na isti način recimo Dankana i Zeka Rendolfa, prilagodiće se. Jokić i Džimi Batler su takvi, oni će se adaptirati na sve pa ćete morati da budete super-agresivni, da udvajate, pa da to promeniti jer neće oni to inicirati. Jokić uzima ono što mu odbrana daje, a on je prokleti centar. Da vam kažem nešto, ako imate sedam driblinga na niskom postu i treba da date koš. On ima po sedam, osam, devet driblinga... Ma daj čoveče, to se vidi na basketu, a ne na NBA utakmici. Ni bekovi ne pomažu, ništa se ne dešava. Gospodine Ejtone, morate da probate nešto novo, a ne da radite iste stvari iznova", rekao je Kevin Garnet.

Na to se nadovezao Met Barns:

"Ejton je veoma talentovan, ima odličan napadački arsenal i može da igra sa niskog posta, da napada licem, da šutira sa polu distance, može da blokira i može da uradi mnogo toga. Jokić mu je ušao u glavu i zbog toga se sve to dešavalo. Pogledajmo samo kada je bio ruki i drame oko ugovora, igrao je sa Krisom Polom i videli smo da se bunio oko Džoka Lendejla i njegove minutaže jer si i sam rekao da je bitno kako igrači reaguju kada su na klupi. Jer ako nešto uradim, a od tebe ne dobijem slično to je upozorenje. Nije sigurno uvek tako, ali ne postoji razlog zašto Ejton ne može da ima 20 poena i 12 skokova prosek, da bude agresivniji i sve. On je samom sebi dao nadimak "DominEjton". Fokusiran si na pogrešne stvari. On je opasan igrač, prvi pik", kaže nekadašnji igrač Lejkersa, Orlanda...

Garnet je ponovo spomenuo kako je Jokić igrao protiv Ejtona.

"Durent i Buker su zaslužili pomoć, ali Buker ne čeka nikoga on odmah napada i kada su ti dva najbolja igrača agresivna moraš i ti. Džoker ti dođe i pogodi horog posle devet driblinga, pa tri poteza i još neki potez i ode na odmor 10, 15 sekundi i niko ga ne napada. Buker nešto radi, Durent nešto radi, Finiks je morao da uradi nešto drugačije"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.