Ol-star na udaru: Cirkus! Farsa! Sramota! VIDEO

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 10:30

Ol-star na udaru: Cirkus! Farsa! Sramota! VIDEO

Ni povratak duela Istoka i Zapada, ni apel Adama Silvera da igrači "zapnu" nije učinio novi NBA Ol-star preterano zanimljivim.

Utakmica koja bi trebalo da predstavlja vrhunac NBA spektakla, opet je razočarala javnost.

"Ko će da mi vrati četiri sata života?", jedan je od komentara navijača na društvenim mrežama.

Bilo je atraktivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poena, zakucavanja, Demijen Lilard je pogađao trojke sa pola terena, ali kako se odbrane nisu igrale sve je izgledalo kao ispucavanje na lokalnom igralištu.

"Smešno je što potrošimo toliko vremena na startere, rezerve i zamene, a onda utakmica uvek bude sra*e", prokomentarisao je popularni NBA novinar Bil Simons.

Istok je postavio novi rekord Ol-stara sa 211 poena, 107 za poluvreme, Karl-Entoni Tauns je postigao 50 poena, Lilard je pogodio 11 trojki, Tajriz Haliburton 10, ali najveće zvezde nisu "zapinjale".

Štaviše, novi rekorder Lebron Džejms je na svom 20. Ol-staru igrao samo prvo poluvreme, tačnije tek 14 minuta i za to vreme postigao osam poena, a favorit za MVP-ja sezone Nikola Jokić odigrao u svom laganom poluzainteresovanom ritmu i ubacio 13 poena uz 9 asistencija.

"Još jednom, ove NBA zvezde nisu pokazale poštovanje prema igri. Još jedna 'Dankarama' i trojkaška farsa. Nijedna ruka u protivničko lice. Kakav gubitak vremena. Adame, moraš da uradiš nešto. Ovo je bruka za tvoj sport", napisao je na Tviteru penzionisani kolumnista Boston Glouba Bob Rajan.

On je direktno prozvao komesara lige Silvera ali i trenere.

"Ako tebe lično ne vređa ova sramotna farsa koja se trenutno dešava u Indijanapolisu, ti ili ne voliš ili ne razumeš košarku. Ove 'Zvezde' bi trebalo da budu cenzurisane. A gde su treneri? Ima li iko od njih imalo ponosa?"

Odavno je Ol-star izgubio svoju čar kod navijača, a posebno ne motiviše igrače da pokažu najbolje što imaju.

S obzirom na velika opterećenja tokom sezone gde vode žestoke bitke za plasman u plej-of, svima je najbitnije da se tokom Ol-star nedelje pre svega odmore i spremini dočekaju drugi deo sezone.

"Dobra stvar za večeras je što se nijedan igrač nije povredio, svi su prošli netaknuto ili kako su izgledali pre utakmice", rekao je Džejms koji je pauzirao drugo poluvreme zbog skočnog zgloba.

Međutim, i on ističe da bi nešto trebalo da se promeni.

"To je nešto što treba da shvatimo. Iz igračke perspektive, bilo je zabavno ići gore-dole, ali na kraju dana našoj takmičarskoj prirodi se ne sviđa ovakvo lagano poentiranje", dodao je najbolji strelac u istoriji lige.

Koliko se igrači brinu zbog povrede istakao je i Lebronov saigrač Entoni Dejvis.



"Očigledno je da navijači, liga i svi žele da bude kompetitivno, ali kao igrač se trudiš da se ne povrediš. Povrede su deo igre, a niko ne želi da se povredi na Ol-staru. Svi ovi momci su vrlo vredni svojim ekipama. Pa postoje pomešane emocije. Trudiš se da se takmičiš malo, a ne da samo budeš deo atraktivnih poteza, ali istovremeno da li zaista želite da neko krene na zakucavanje i da mu se neko ispreči i, ne daj Bože, nešto se dogodi što svi žele da izbegnu?",
kaže Dejvis.

Zvezda Minesota Timbervulvsa Entoni Edvards jasno priznaje da nije zainteresovan da se previše trudi na Ol-staru.

"Za mene, to je Ol-star i nikad neće biti kao super takmičarska utakmica. Uvek je zabava. Ne znam šta mogu da urade da bude više takmičarska. Mislim da svi na to gledaju kao na pauzu, ne mislim da svi žele da budu ovde i bore se", rekao je Edvards koji je postigao samo četiri poena za 13 minuta.

Među retkima koji su zadovoljni Ol-starom bio je kapiten Istoka Janis Adetokumbo.

"Svi su se jako trudili. Bilo nam je zabavno. Lopta se kretala. Imali smo mnogo trojki. Postigli smo mnogo poena. Ja sam srećan", rekao je Grk.

Janis je postigao 23 poena za 23 minuta. Košarkaši Istoka su pogodili 83 od 146 šuteva iz igre uz rekordne 42 trojke.

MVP Lilard je bio najefikasniji u ekipi sa 39 poena, 36 je dodao Džejlen Braun, 32 Haliburton, 20 Džejson Tejtum.

"Pretpostavljam da se trude da shvate kako da istovremeno bude zabavno, sigurno, bez povreda", rekao je Braun na temu o tome kako da Ol-star bude zanimljiviji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.