Izvor: MozzartSport.com, 12.Jan.2021, 23:04

Odložena i peta utakmica u NBA, Irving pod lupom

Uvedena još rigoroznija pravila u borbi protiv pandemije

Sve je veći broj igrača zaraženih virusom korona u NBA ligi. Bilo je pisanja da bi moglo da dođe i do prekida sezone nakon nekoliko odlaganja, ali za sada nadležni pokušavaju da pronađu drugačije rešenje. Pre par večeri odložena je i prva utakmica, Majami nije imao dovoljan broj igrača za utakmicu protiv Bostona, a mediji u SAD su obelodanili da je sada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odložen i peti meč od početka sezone, ponovo košarke neće biti u TD Gardenu.

Biće to treći odložen meč u nizu za Seltikse, ovoga puta neće dočekati Orlando, susret je trebalo da se odigra u noći između srede i četvrtka, ali je već sada poznato da Bred Stivens neće imati dovoljan broj igrača na raspolaganju. Kelti i Medžik je trebalo da se sastanu dva puta u 48 časova, pa je tako pod znakom pitanja i njihov susret u večeri između petka i subote.

ESPN prenosi da su otkrivena i ponovna zaražavanja pojedinih igrača. Od početka epidemije je u NBA zabeleženo preko 100 zaraženih virusom korona, ali je procena da ih od marta prošle godine ima i znatno više, pojedini timovi imali su i više od 10 članova sa pozitivnim testovima na Kovid-19 u prethodnih devet meseci.

Pod lupom zbog kršenja protokola se nalazi i zvezda Bruklin Netsa Kajri Irving. Bivši košarkaš Klivlenda i Bostona je propustio tri vezana meča Bruklina iz privatnih razloga, a obelodanjeno je da će propustiti i četvrti (večeras protiv Denvera). Na društvenim mrežama pojavili su se i snimici na kojima se može videti Irving kako prisustvuje rođendanskoj žurci svoje sestre. Nadležni organi će pogledati snimke, nakon kojih će se utvrditi da li beku Netsa sledi kazna. Ukoliko se utvrdi da je 28-godišnji košarkaš zaista prisustvovao žurci i da je na taj način prekršio protokol jasno je da Stiv Neš neće moći da računa na njegove usluge i u naredna dva susreta protiv Njujork Niksa i Orlanda.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zbog svega što je u poslednje vreme zadesilo ligu, doneta je odluka i o promenama u postojećem medicinskom protokolu. Umesto dvonedeljne pauze uvešće pojačane mere u borbi protiv pandemije, koje će između ostalog značiti i da igrači neće moći da komuniciraju sa protivnicima pre ili posle utakmice, kao i da će se socijalna interakcija između igrača tokom same utakmice svesti na minimimum: neće biti pozdravljanja između izvođenja slobodnih bacanja.

Maske će morati da nose treneri i članovi stručnog štaba, ali i svi igrači na klupi. Po izlasku iz igre košarkaši će moći da sednu na mesto za odmor, koje će biti odvojeno od klupe, ali će posle kraćeg predaha morati da stave masku i vrate se na klupu.

U naredne dve sedmice će timski sastanci trajati do 10 minuta i na njima će svi prisutni morati da nose maske. Svi ostali sastanci će morati da se obavljaju na terenu ili nekom većem prostoru koji omogućava svi prisutnim igračima i trenerima da budu na potrebnoj distanci. Na gostovanjima će igračima biti zabranjen izlazak iz hotela, neće imati pravo da dovedu goste, dok će domaćini imati pravo da napuste svoje domove samo zbog potreba tima, sve ostale aktivnosti će biti zabranjene. Takođe, svaka osoba koja redovno posećuje dom igrača moraće da bude podvrgnuta testiranju na virus korona dva puta nedeljno.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.