Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 11:27

ON MU JE UZOR: Ako on može da igra u NBA, onda mogu i ja!

Ostvario mu se san.

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac otkrio je put koji je prošao kako bi došao do NBA lige. Naime, centar Los Anđeles Klipersa govorio je o idolu zbog kojeg je počeo da se bavi igrom pod obručima i da sanja najjači ligu na svetu.

- Ono što me je navelo da dodatno pokušam da se oprobam u košarci je to što je moj rođak (Zoran Planinić) otišao u NBA 2003. Tada je draftovan - priča 23. godišnji centar.

- Videvši da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je on došao iz istog mesta gde sam ja odrastao me je nateralo da razmišljam: "Mogu i ja ovo. Ako može on, mogu i ja". To mi je bila najveća motivacija, kada sam video da je draftovan i da igra u NBA - dodao je Ivica Zubac.

.@ivicazubac drew inspiration from cousin Zoran Planinic on his way to the #NBA

| Eurohoops https://t.co/o2obi5DD3v

— Eurohoops (@Eurohoopsnet) May 11, 2020

Zoran Planinić je draftovan sa 22. pozicije od strane Netsa, dok su Zubca izabrali Lejkersi sa 32. pozicije, 13 godina kasnije.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.