Novicki kritikuje mlade: Lajkovi važniji od pobede

Izvor: Mondo, 09.Mar.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novicki kritikuje mlade: Lajkovi važniji od pobede

"Sada imamo 15 momaka koji gledaju u telefon posle utakmice", rekao je 40-godišnji Dirk Novicki o novim naraštajima u NBA ligi.

Samo još dvojica košarkaša draftovana devedesetih i dalje igraju u NBA!

To su legendarni Vins Karter, koji je odlučio da ovu sezonu odigra u Atlanti, odnosno Dirk Novicki koji je čitavu "prekookeansku" karijeru proveo u Dalasu. Njihova minutaža ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nije velika, znaju da odigraju na "iskustvo", a plan je da veštine prenesu i na mlađe...

To se ne radi samo na parketu, nego je moguće i rečima uticati na saigrače, posebno što legendarni asovi gledali kako se košarka i košarkaši menjaju.

Stvar koja je drugačija u odnosu na period kada su Karter i Novicki stigli u NBA ligu jesu i društvene mreže koje mlađi košarkaši intenzivno koriste.

ŠMEKERSKI POTEZ DOKA RIVERSA: PREKID MEČA, POZDRAVITE DIRKA!

I Novicki ne krije da mu to smeta...

"Ne znam da li je i dalje ta strast za pobedama toliko velika koliko je važno dobro delovati na Instagramu ili Twitteru, imati mnogo pratilaca, klikova i lajkova", rekao je Dirk Novicki za američki sajt "Atletik".

"Pre 20 godina ljudi nisu bili toliko na telefonima", dodao je Dirk.

Legendarni košarkaš, koji je u noći između petka i subote postao treći po broju odigranih utakmica u NBA ligi, nije želeo da zvuči poput čoveka koji previše "kuka" na mlade i novotarije koje su zavladale svetom...

"Neću za sve da okrivim društvene mreže. Svi smo mi takmičari, svoje raspoloženje sam bazirao na pobedama i porazima i kada smo pobeđivali uvek je bilo lepo. Puštali smo muziku kada dobijemo, dok bismo bili iznervirani kada izgubimo. Čekali smo trenera u svlačionici i pričali bismo i bez njega, a sada imamo 15 momaka koji gledaju u telefon", rekao je Novicki i zaključio:

"Ne provodimo vreme zajedno kao nekada".

Šta vi mislite o ovoj temi, da li su i košarkaši postali "zavisnici" od društvenih mreža?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.