Novi dresovi u NBA: Da se pamti Meka (FOTO)

Izvor: Mondo, 20.Nov.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dresovi u NBA: "Da se pamti 'Meka'" (FOTO)

NBA franšiza dizajnirala je opremu u znak sećanja na svoju čuvenu dvoranu.



Izvor: YouTube/Milwaukee Bucks

Milvoki Baksi poštuju tradiciju svoje franšize i još živo pamte staru "Milvoki arenu", u kojoj je taj tim igrao od sezone 1968/69 do 1987/88.

Poznata i kao "Meka", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ta dvorana je ostala ljubiteljima NBA lige u pamćenju zbog živopisne boje parketa i dizajna koji je učinio ovu franšizu čuvenom.

Grad Milvoki je sedamdesetih godina unajmio jednog umetnika iz Njujorka, a on je oslikao teren u bojama koje su se prošle noći našle i na posebno dizajniranom dresu Baksa, u kojem će Janis Adetokumpo i drugovi igrati 12 mečeva ove sezone.

Interesantno je da je "ESPN" snimio dokumentarni film o navijaču Milvokija, Endiju Gorzalskom, koji je uložio 20.000 dolara da bi sačuvao taj parket, jer je deo istorije grada i NBA tima za koji navija.

Pogledajte dresove.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.