Novi Turčin u NBA: Bitim ide u Čikago Bulse

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 11:59

Novi Turčin u NBA: Bitim ide u Čikago Bulse

Doskorašnji košarkaš Burse Ondularp Bitim prelazi u najjaču ligu sveta posle sjajne sezone pod palicom srpskog trenera Dušana Alimpijevića.

Bitim će pokušat da se izbori za minutažu u Čikago Bulsima sa kojima je potpiso takozvani "dvosmerni ugovor".

Iza ovog turskog košarkaša je sezona karijere.

U Evrokupu je beležio 18,1 poena, 3,8 skokova i 3,2 asistencije u proseku po meču, a u turskom prvenstvu 18,4 poena, 4,8 skokova i 3.2 asistencije po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meču, u proseku.

Bitimu ovo neće biti ni prvo isksustvo u SAD gde je već pohađao Univerzitet Hantintgon, pre nego što se vratio u Tursku i kod kuće gradio karijeru korak po korak.

Prvi profesionalni ugovor imao je sa Efesom, potom je nosio dres Karšijake, a najbolje godine karijere su mu bile prethodne dve koje je proveo u Bursi, kod srpskog trenera Dušana Alimpijevića.

Sa prelaskom Bitima u Čikago, Turska je dobila svog petog predstavnika u najjačoj ligi na svetu. Bitim se pridružio Furkanu Korkmazu (Filadelfija), Džediju Osmanu (San Antonio), Alperinu Šengunu (Hjuston) i Omeru Jurtsevenu (Juta).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.