Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2021, 19:43

Nove komplikacije u NBA: Nevakcinisani ne mogu da putuju u Toronto, niti da se vrate u SAD

Nova pravila u vezi sa putovanjima u Kanadu od 15. januara

Uoči početka sezone veliku pažnju privkla je odluka Kajrija Irvinga da se ne vakciniše protiv virusa korona. Time e je ograničio svoju raspoloživost Bruklin Netsima, pa je klub odlučio da ga odstrani iz tima, jer ne želi skupo da plaća honorarca koji igra samo domaće utakmice i tek poneko gostovanje.

Sve ide ka tome da će uskoro doći do rastanka, pošto ni jedna ni druga strana ne žele da promene >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stav, ali pitanje je hoće li u tom slučaju Irving uopšte i igrati ove sezone. Problem mu pravi najnovije pravilo u vezi sa putovanjima u Kanadu i, generalno, ulaskom u Sjedinjene Američke Države.

ESPN piše da je rukovodstvo NBA lige obavestilo klubove da od 15. januara nevakcinisani igrači neće moći da putuju u Toronto zbog pojačanih mera koje je uvela Kanada, kao i da oni koji imaju privremene američke vize neće moći da se vrate u SAD ukoliko napuste državu. Primera radi, ako neki Evropljanin tokom pauze u prvenstvu zbog Ol star vikenda otputuje kući, neće moći nazad ukoliko nije primio potrebne dve vakcine protiv korone.

Po poslednjim podacima, u NBA ligi vakcinisano je 97 odsto košarkaša, a više od 60 odsto njih primilo je i treću dozu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.