Nikola Jokić u prvoj petorci NBA lige!

Izvor: VOA, 23.Maj.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Jokić u prvoj petorci NBA lige!

Nikola Jokić izabran je u najbolju petorku NBA lige za sezonu 2018/2019, čime je postao prvi košarkaš iz Srbije, kome je ukazano to priznanje. Pre njega, Peđa Stojaković je izabran u drugu petorku NBA u sezoni 2003/04. NBA liga je saopštila da je Jokić dobio 59 glasova za prvu petorku, 38 za drugu i 2 za treću, tako da je sa ukupno 411 poena završio kao peti, iza Janisa Antetokumpa (Milvoki) i Džejmsa Hardena (Hjuston), koji su jednoglasno izabrani u prvi tim sa 500 poena, Stefa Karija (Golden Stejt) sa 482 i Pola Džordža sa 433 poena. Jokić je jedini centar u prvoj petorci, što može da se protumači da je ove sezone bio najbolji centar sveta.  ​Dvadeset-četvorogodišnji Somborac iza sebe ima maestralnu sezonu u kojoj je za manje od 32 minuta po utakmici, imao učinak od 20 poena, skoro 11 skokova i više od 7 asistencija u proseku. Pre njega, to je jedino pošlo za rukom Oskaru Robertsonu, Viltu Čejmberlenu i Raselu Vestbruku, ali nijedan od njih nije igrao manje od 32 minuta po utakmici. Jokić je u plej-ofa igrao još bolje, na 14 utakmica za prosečno skoro 40 minuta beležio 25 poena, 13 skokova, 8,4 asistencije i po 1 ukradenu loptu i blokadu. Denver je eliminisao San Antonio u sedam utamica, a onda, takođe u majstorici izgubio od Portlanda. Pre Jokića, od košarkaša Denvera, samo je Dejvid Tompson izabran u prvu petorku NBA lige, i to pre više od 40 godina.    
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Nikola Jokić u društvu Šeka, Hakima, Admirala...

Izvor: RTS, 24.Maj.2019, 15:43

Nikola Jokić postao je prvi Srbin koji je izabran u najbolju petorku NBA lige. Džoker se tako priključio odabranom društvu najboljih centara koji su se ikada bavili ovim sportom, istovremeno ostavio iza sebe mnoge koji nisu imali priliku da budu deo elite. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.