Izvor: MozzartSport.com, 30.Jul.2021, 02:37

Nije bilo dileme, prvi pik je Kejd Kaningem - Pistonsi pišu nove stranice sa sjajnim plejmejkerom

Detroit je pravo da prvi bira na NBA draftu 2021. godine iskoristio na plejmejkera sa Oklahoma Stejta

Počeo je NBA draft. Kao što je i najavljeno, Detroit Pistonsi su sa prvog mesta odabrali 19-godišnjeg plejmejkera Kejda Kaningema. Po treći put u istoriji ih je pogledala sreća i dala im priliku da biraju pre ostalih, a odlučili su se za 203 centimetara visokog beka, koji se posle sjajne sezone na Oklahoma >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Stejtu odlučio za najveći korak u karijeri - NBA ligu.

Kaningem je blistao u svojoj prvoj sezoni na koledžu, beležio je 20,1 poena i 6,2 asistencije po nastupu. Proglašen je i za najkorisnijeg i najboljeg mladog igrača Big 12 konferencije, što je za rukom pošlo samo Markusu Smartu, Kevinu Durentu i Majklu Bizliju.

Krase ga sjajne fizičke predispozicije, odlično koristi svoje telo i činjenicu da je krupniji od prosečnih bekova. Pritom poseduje i odličan šut. Reklo bi se "kompletan paket" i igrač koji bi već u debitantskoj sezoni trebalo da žari i pali NBA terenima.

Posle Detroita, birali su Hjuston Roketsi i opet je sve bilo kao prema najavala. Odlučili su se za talentovanog beka Džejlena Grina, koji je minule sezone nastupao za tim Razvojne lige - Ignajt.

Blistao je Grin u Dži ligi sa 17,9 poena po nastupu, skrenuo je pažnju brojnih klubova, a na kraju su Roketsi imali sreće da biraju drugi, te nije bilo dileme da će to pravo iskoristiti na 19-godišnjeg beka, koji je preskočio koledž i preko Razvojne lige stigao do NBA.

Treći pik na draftu 2021. godine je centar Evan Mobli. On dolazi sa USC-a, a karijeru u najjačoj ligi sveta započeće u Klivlend Kavalirsima.

U pitanju je 213 centimetara visoki košarkaš, sjajnih fizičkih predispozicija, a kao frešmen je beležio 16,4 poena i 8,7 skokova po nastupu. Objedinio je individualna priznanja Pac 12 konerencije: proglašen je za igrača godine, najboljeg defanzivca i najboljeg novajliju. Tako nešto je za rukom pošlo još samo zvezdi Los Anđeles Lejkersa Entoniju Dejvisu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.