Neš hvali Dončića, Dončić gleda Lebrona

Izvor: Mondo, 19.Jun.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neš hvali Dončića, Dončić gleda Lebrona

Mladi as Reala sa nestrpljenjem čeka noć između četvrtka i petka, kada će biti izabran na NBA draftu.

U utorak je na rasporedu četvrta finalna utakmica španskog plej-ofa između Reala i Baskonije, a u petak eventualna "majstorica", ako Madriđani ne uspeju da završe posao u Vitoriji (trenutno vode 2:1).

Luka Dončić svakako bi voleo da sve bude rešeno u utorak, kako bi mogao potpuno da se posveti jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od ključnih događaja u svojoj karijeri, već ispunjenoj uspesima (zlato na Eurobasketu, trofej Evrolige i MVP priznanje) kakvima neki veliki košarkaški majstori nisu imali priliku da se raduju.

Reč je, naravno, o NBA draftu.

Devetnaestogodišnjem Dončiću isprva su predviđali da će biti prvi ili drugi "pik", pogotovo kada je Igor Kokoškov, njegov bivši selektor, imenovan za trenera Finiks Sansa, koji će u noći između četvrtka i petka prvi birati.

Međutim, poslednjih dana i nedelja je objavljeno mnogo "mock draftova" u kojima Dončića nema ni u prvih pet!

Osim Diandreu Ejtonu, koji će prema svemu sudeći postati ovogodišnji "broj 1", pojedini specijalizovani sajtovi i analitičari daju prednost Marvinu Begliju, Džarenu Džeksonu Džunioru, Majklu Porteru Džunioru, Treu Jangu, Mohamedu Bambi...

Bek Reala je u razgovoru za "Yahoo sports" istakao da je svestan svojih kvaliteta i prednosti u odnosu na druge kandidate, ali i činjenice da se na Evropljane uvek gleda iz drugačijeg ugla, nego na momke koje je iznedrio lokalni srednjoškolski i univerzitetski sistem.

"Ako budem izabran sa bilo koje pozicije u prvih pet, to će biti fenomenalno. Moraću posle to da opravdam na parketu, ali već sam uzbuđen što ću igrati protiv NBA zvezda. Najveći izazov za mene će biti da ostanem u ligi dugo vremena", izjavio je Dončić.

Stiv Neš, nekada maestralni plejmejker Finiksa i Dalasa, nazvao je Dončića "potencijalom iz snova".

"Veliki je, a dovoljno pokretan i može da brani više pozicija. Ima čitav set veština, pobednički mentalitet i liderske kvalitete", ocenio je Kanađanin.

Slovenački reprezentativac srpskog porekla uzvratio je komplimentom.

"U nekim elementima podsećam na Stiva Neša, ali moraću još mnogo da radim da bih dostigao njegov nivo. Volim kada učinim da moji saigrači igraju bolje, kao što je radio Neš. Ali, ako moram da izdvojim jednog omiljenog igrača, onda je to Lebron. On je neverovatan igrač, može da pokrije sve pozicije od jedan do četiri, pa čak i pet. Ne bih se ljutio ni kada bi me upoređivali sa njim", nasmejao se Luka Dončić.

Pre samo tri godine, sa Realom je osvojio titulu prvaka Evrope u juniorskoj konkurenciji, a od tada je prešao neverovatno veliki put.

"Sve se desilo mnogo brzo. Zaigrao sam za prvi tim Reala, sa igračima koji su po 15 godina stariji od mene. A, sada pravim korak ka NBA".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.