Napredna statistika kaže - Nema boljeg u plej-ofu NBA lige od Jokića!

Izvor: Sportske.net, 30.Apr.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napredna statistika kaže - Nema boljeg u plej-ofu NBA lige od Jokića!

Srpski centar briljira u plej-of mečevima.

Nakon što je bio najzaslužniji za izbacivanje respektabilnog tima San Antonija u 7 mečeva, centar Denver Nagetsa Nikola Jokić je nastavio u istom ritmu i u prvom meču protiv Portlanda.

Noćas je ubacio 37 poena, a do sada je na svakom meču ili bio nadomak tripl-dabla, ili je zabeležio tripl-dabl.

Kada pogledamo onu naprednu statistiku koja se primenjuje u Sjedinjenim Američkim Državama i koja ne uzima samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << poene, skokove, asistencije, izgubljene i osvojene lopte, faulove i blokade po meču, već i veliki broj drugih faktora, onda ćemo videti da je Nikola Jokić najbolji u plej-ofu u ovom trenutku.

PER indeks kaže - Nikola Jokić ima trenutno indeks od 33,08, trenutno je ispred Kavaja Lenarda koji ima 32,94.

Koliko je ovo dobar rezultat, navodimo i indeks najboljeg iz prethodne sezone u plej-ofu, Lebrona Džejmsa, koji je imao indeks posle 22 utakmice u plej-ofu od 32,31. Pre dve godine najbolji je bio Kavaj Lenard sa 31,57.

U regularnom delu ove sezone najbolji PER indeks je imao Janis Antetokumpo sa indeksom 30,95.

Izgleda da nismo ni svesni kakvog asa imamo...
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.