Najbolji defanzivci u NBA: Po dvojica iz Pelikansa i Filadelfije

Izvor: B92, 23.Maj.2018, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji defanzivci u NBA: Po dvojica iz Pelikansa i Filadelfije

Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) objavila je prvi i drugi tim najboljih defanzivaca lige u regularnom delu sezone.

Čak šestorica igrača našli su se u nekom od timova po prvi put u karijeri, a neki od očekivanih su bili Rudi Gober, Džoel Embid, Entoni Dejvis, Džimi Batler i Drejmond Grin.

Nju Orleans i Filadelfija su imali po dva igrača, od ukupno deset, dok su Minesota, San Antonio, Golden Stejt, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Juta, Indijana i Boston imali po jednog.

NBA prvi tim defanzivaca: Viktor Oladipo (Indijana), Džru Holidej (Nju Orleans), Robert Kavington (Filadelfija), Entoni Dejvis (Nju Orleans) i Rudi Gober (Juta).

NBA drugi tim defanzivaca: Dežonte Mari (San Antonio), Džimi Batler (Minesota), Drejmond Grin (Golden Stejt), Al Horford (Boston) i Džoel Embid (Filadelfija).

Kada bi neka ekipa bila sastavljena od bilo koje generacije najboljih defanzivaca sezone svakako bi bila defanzivno potentna, ali gledajući imena koja su se našla na listi ove godine, neka od njih bi mogla da završe i na spisku najboljih ofanzivnih košarkaša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.