Nadrealna NBA – Bol za pet godina zaradi triput više nego Džordan za karijeru

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 11:49

Nadrealna NBA – Bol za pet godina zaradi triput više nego Džordan za karijeru

Prelazni rok u NBA ligi je u punom jeku, već je odjeknulo nekoliko transfer bombi, a mnogo pažnje izazvao je novi ugovor Lamela Bola sa Šarlotom.

Treći pik sa drafta 2020. godine potpisao je novi petogodišnji ugovor vredan neverovatnih 260 miliona dolara, a Hornetsi su oovm sumom oborili rekord franšize.

Identičane ugovore od Indijane dobio je Tajris Hilburton i Entonija Edvardsa od Minesote.

To je dokaz da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NBA generiše sve više i više novca, do te mere da su mladi talenti koji su već zvezde, ali koji još moraju mnogo da dokažu, sposobni da zarade da za pet godina zaradae trostruko više od onoga što je Majkl Džordan zaradio u celoj svojoj karijeri.

Poređanja radi, iako su druga vremena, najbolji igrač svih vremena u svojoj 15-godišnjoj karijeri zaradio je "samo" 94 miliona dolara.

Veći ugovor od Bola, Hilburtona i Edvardsa u NBA trenutno ima samo srpski centar Nikola Jokić, koji je prošle godine za novi pafar sa Denverom dobio 264 miliona američkih novčanica, pre poreza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.