Na zidu somborske škole mural sa likom Nikole Jokića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na zidu somborske škole mural sa likom Nikole Jokića

Na bočnom zidu Osnovne škole "Dositej Obradović" u Somboru, oslikan je veliki mural sa likom Somborca i trenutno jednog od najboljih košarkaša Srbije, ali i NBA lige, Nikole Jokića.

Jedanaest metara visok mural popularnog "Džokera" na zidu somborske OŠ "Dositej Obradović" u neposrednoj je blizini školskog terena, na kojem je mladi Jokić napravio svoje prve košarkaške korake.

Idol mladih generacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ponos škole, nekim novim klincima primer je upornosti i posvećenosti želji i istrajnosti na putu uspeha.

Dušanu Laziću je Jokićev lik sa murala je naročit podstrek istrajnosti na terenu.

"Bavim se košarkom dve godine i želeo bi da postanem kao Nikola Jokić. Drago mi je jer verujem da je svima nama uzor a pogotovo nam je drago što igramo na terenu na kome je i on igrao", kaže Lazić.

Luka Cvetićanin pomno prati Jokićevu sportsku karijeru.

"Rekreativno volim da igram košarku, u slobodno vreme, naravno. Košarka mi je jedan od omiljenih sportova, posle vaterpola. Pratim košarku, Jokića, njegov Denver, očekujem da uđe u plej of i da uđe u finale", kaže Cvetićanin.

Jokić je bio odličan učenik i sjajan sportista, divno vaspitan mladi čovek, s ponosom ističu profesori ponosni na svog bivšeg osnovca.

"Svaki segment njegove ličnosti, što se i dan danas pokazuje kad je već zreo momak od 23 godine, jeste primer kako se i porodica i dete ponašaju, a samim tim rezultat ne može izostati", kažu oni.

Kako ističe direktor škole, Vladimir Karanović, ideja za mural se poklopila sa kampanjama Nike i NBA za „all-star" meč koji su pomogli finansiranje murala.

"Mi smo već duže vreme planirali da napravimo mural na mestu na kome je sada, tako da su se ideje spojile te je brzo i u kratkom roku mural oslikan", kaže Karanović

Mural sa likom Nikole Jokića rad je Andreja Josifoskog Pijanista, asistenta Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Šutiraj i ako promašiš, probaj opet"

Izvor: Mondo, 13.Feb.2019

Sjajni srpski košarkaš Nikola Jokić, član Denver Nagetsa, dobio je veliku čast u rodnom Somboru. Na zidu Osnovne škole "Dositej Obradović", koju je pohađao, napravljen je veliki mural njemu u čast.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.