Na današnji dan: Džordan posvetio titulu pokojnom ocu

Izvor: B92, 16.Jun.2020, 16:42

Na današnji dan: Džordan posvetio titulu pokojnom ocu

Na današnji dan, 16. juna 1996. godine, Čikago Bulsi su postali NBA šampioni.

Džejms Džordan, otac Majkla Džordana, ubijen je 23. juna 1993. godine i posle toga je Majkl odlučio da završi karijeru posle tri uzastopno osvojenih titula.

Po svom drugom povratku vezao je još tri titule, a prvu u tom nizu je osvojio upravo na današnji dan, kada su Čikago Bulsi tog 16. juna posle 6 utakmica pobedili Sijetl Supersonikse.

Bio je to okršaj Majkla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džordana, Skotija Pipena i Denisa Rodmana protiv Gerija Pejtona, Šona Kempa i ostalih, a Bulsi su dobili prva tri meča, da bi se Soniksi revanširali u naredna dva i onda je u šestom meču Džordan sa 22 poena i 7 asistencija stavio tačku na seriju.

Tako su Bulsi, ali i Majkl Džordan došli do 4. šampionskog prstena i "Njegovo leteće visočanstvo" je tu titulu posvetilo svom pokojnom ocu.



"Ovo je za moju ženu, moju decu, mojku, braće i sestre, a pre svega ovo je za mog Tatu. Znam da me tata sada gleda"
, rekao je vidno emotivni Majkl Džordan.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.