NHL promenio sistem, da li će se ugledati NBA?

Izvor: B92, 27.Maj.2020, 09:14

NHL promenio sistem, da li će se ugledati NBA?

NHL liga odlučila je da odustane od nastavka regularne sezone i takmičenje nastavi odmah u plej-ofu nakon što to dozvoli situacija.

Plej-of će se igrati u izmenjenom formatu jer je proširen sa 16 na 24 ekipe, potvrdio je komesar lige Geri Betman.

Dok su liga (glasovima 29 "za" i samo 2 "protiv) i igrači dogovorili format, Unija igrača nije zvanično pristala na povratak i završnicu sezone.

Liga i Unija moraju da utvrde bezbednosne i zdravstvene protokole >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i reše određena pitanja poput onoga gde će se igrati.

Najčešće se pominje opcija da se igra u dva veća grada pred praznim tribinama, a Betman je otkrio da se razmatraju Čikago, Kolambus, Dalas, Edmonton, Las Vegas, Los Anđeles, Mineapolis, Pitsburg, Toronto i Vankuver.

Po četiri najbolje rangirana tima iz sve konferencije (Istok: Boston, Tampa Bej, Vašington, Filadelfija; Zapad: Sent Luis, Kolorado, Las Vegas, Dalas) će prvo igrati međusobni turnir po pravilima regularne sezone (produžeci i raspucavanja) kojim će odlučiti poziciju nosioca u prvoj rundi.

Preostalih 16 ekipa će igrati seriju na tri pobede po plej-of pravilima produžetaka čime će se odrediti kojih osam ekipa će se priključiti gore pomenutim osam u tradicionalnom Stenli kup "kosturu" plej-ofa sa 16 timova.

Istok:

Pitsburg – Montreal

Karolina – NY Rendžers

NY Ajlanders – Florida

Toronto – Kolambus

Zapad:

Edmonton – Čikago

Nešvil – Arizona

Vankuver – Minsota

Kalgari – Vinipeg

Videćemo da li će se možda NBA liga ugledati na ovu odluku NHL i otkazati nastavak regularne sezone te odmah preći na plej-of uz potencijalne modifikacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.