NCAA ispred NFL, NBA, MLB...

Izvor: B92, 20.Mar.2014, 06:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NCAA ispred NFL, NBA, MLB...

Završnica NCAA lige poznata je u narodu kao "martovsko ludilo", a koliko su ti mečevi u stvari popularni najbolje pokazuju finansije.

Završni turnir NCAA počinje u četvrtak, a 16 timova boriće se za titulu šampiona. Iako se radi o koledž košarci cifre su neverovatne.

Prema istraživanjima jedne američke kuće, NCAA je najprofitabilnije takmičenje od svih u 'post' sezoni. Prošle godine prihod od TV >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava bio je fascinantnih milijardu i 152 miliona dolara.

Na drugom mestu nalazi se NFL (američki fudbal) sa zaradon nešto preko milijarde i sto miliona, treća je NBA liga (košarka) sa 929 miliona, dok četvrto mesto drži MLB (bejzbol) 592.

Poslednje mesto pripalo je NHL(hokej) sa 'samo' 132 miliona.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.