NBA spektakularno najavila Jokićev plej-of start

Izvor: B92, 16.Apr.2023, 18:25

NBA spektakularno najavila Jokićev plej-of start

Došlo je vreme da i dvostruki uzastopni MVP NBA lige, Nikola Jokić, startuje u ovosezonskom plej-ofu.

Denver Nagetsi su, kao prvoplasirani tim zapadne konferencije, kroz plej-in u prvoj rundi za rivala dobili Minesota Timbervulvse.

Nema nikakve dileme da će prva zvezda te serije, ali i generalno plej-ofa na Zapadu, biti Nikola Jokić koji i ove sezone blista i predvodi MVP trku.

Zapravo, na poslednjem preseku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NBA liga je objavila da je Srbin ispred Džoela Embida, za koga se ozbiljno lobira u američkoj javnosti.

Jokić, koji je već prepoznatljiv kao "gospodin tripl-dabl", ove sezone u proseku ima 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija po utakmici.

NBA liga ga je na društvenim mrežama najavila kao nezaustavljivog skorera na tri nivoa, apsolutnom zveri, te kao čoveka koji svojim pasovima menja sport.

"Jokić je jedan od najkompletnijih ofanzivnih sila svih vremena", napisali su na stranici NBA lige u najavi utakmice.

Podsetimo, Minesota je najpre u plej-inu poražena posle produžetka od Los Anđeles Lejkersa sa 108:102, a potom je savladala Oklahoma Siti Tandere rezultatom 120:95.

U ovoj seriji ne bi trebalo da bude problema za Nagetse, iako će biti jako zanimljivi dueli Jokića i Rudija Gobera, koji je u finišu ligaškog dela imao i tuču sa saigračem Kajlom Andersonom.

Denveru se najviše zamera igra u odbrani pa će, ukoliko popravi u plej-ofu, uz raspoloženog Jokića napasti šampionski prsten.

Toga je svesna i cela NBA liga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.