Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 02:02

NBA pijaca: Bobi ostaje u Dalasu, Čikago dovodi Bola, Lauri u Majamiju, Pol u Finiksu

I još pregršt poslova u uvodnim satima NBA pijace

Samo što je pijaca otvorena, krenula je lavina dešavanja. Potpisi se ređaju kao na traci, a među prvima se pojavila i informacija da Boban Marjanović ostaje u Dalas Maveriksima. Tim iz Teksasa je postigao dogovor i sa odličnim šuterom Timom Hardavejem Džuniorom. Dogovoren je još jedan veliki trejd, Lonzo Bol se seli u Čikago, dok Majk Konli >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ostaje u Juti, a očekuje se da kroz para dana paraf na novu saradnju sa Majamijem stavi i Džimi Batler. Njemu bi u Floridi trebalo da se pridrži Kajl Lauri, a od važnijih poslova izdvajamo i da je Kris Pol odlučio da potpiše novi ugovor sa Finiks Sansima.

Marjanović će produžiti ugovor sa Dalasom na još jednu sezonu, dok će Mavsi za četvorogodišnju saradnju sa Timom Hardavej Džuniorom izdvojiti 72.000.000 dolara. Opširnije OVDE. Očekuje se da Dalas pojača i bivši košarkaš Milvokija i Hjustona Sterling Braun. Ovaj 26-godišnji košarkaš pokriva pozicije beka i krila i mogao bi da posluži kao zamena za Džoša Ričardsona, koji je nedavno trejdovan u Boston. Novinar ESPN-a Tim Mekmehon prenosi da je na pragu kluba i iskusni šuter Reždi Bulok.

Kako je prvi preneo Šams Čaranija sa Atletika, Čikago i Nju Orleans su dogovorili trejd, koji će Lonza Bola preseliti u Vetroviti grad. U suprotnom smeru odlaze češki reprezentativac Tomas Satoranski i Geret Templ, a u koferima nose i pika druge runde za neki od narednih draftova. Najstariji od braće Bol će sa svojim trećim klubom u NBA (posle Lejkersa i Pelikansa) potpisati četvorogodišnju saradnju tešku 85.000.000 dolara.

Kajl Lauri je i sam potvrdio na društvenim mrežama da se seli na Floridu. Potom je pouzdani NBA insajder Adrijan Vojnarovski preneo i detalje: parafiraće trogodišnju saradnju tešku 90.000.000 dolara sa Majamijem. U Toronto odlazi Goran Dragić, posle šest godina provedenih na Floridi. Ostaje samo pitanje da li će Reptorsi zadržati 35-godišnjeg Slovenca ili će ga trejdovati. Stidljivo se spekuliše da bi Maveriksi mogli da objedine slovenački tandem u svojim redovima, kao i da je Dragićeva želja da se preseli u Dalas kod Luke Dončića i Marjanovića. Videćemo kako će se razvijati situacija.

Dolazak Laurija ubedio je Džimija Batlera da stavi paraf na novu saradnju sa Hitom. Očekuje sa da borbeni krilni košarkaš početkom u narednim danima potpiše maksimalan četvorogodišnji ugovor težak 184.000.000 evra.

Laurijev transfer izazvao je izazvao lančanu reakciju na Floridi, kako je i Dankan Robinson odlučio da ostane u Majamiju. Sjajni šuter je dogovorio petogodišnju saradnju sa Hitom, tešku 90.000.000 dolara. Najveći ugovor ikada za igrača koji nije preko drafta stigao u NBA.

Vojnarovski prenosi i da će Kris Pol ostati u Arizoni. Iskusni plejmejker je u sezoni za nama bio na dve pobede sa Finiksom od NBA titule, odlučio je da ponovo pokuša da se domogne prstena sa Sansima. Pao je dogovor oko četvorogodišnje saradnje, teške 120.000.000 dolara.

Uspela je i Juta da zadrži svog prvog plejmejkera. Majk Konli ostaje u Solt Lejk Sitiju, parafiraće trogodišnju saradnju tešku 68.000.000 dolara.

Važne vesti i za tim našeg Nikole Jokića. Denver Nagetsi su odlučili da nastave saradnju sa centrom Džemajkl Grinom, koji je pristao da potpiše dvogodišnju saradnju tešku 17.000.000 dolara. Centarsku liniju tima iz Kolorada pojačaće iskusni Džef Grin. Košarkaš koji može da pokrije pozicije "tri" i "četiri" dogovorio je dvogodišnju saradnju tešku 10.000.000 dolara sa ekipom Majka Melouna.

Pojačali su se i Los Anđeles Lejkersi, koji su u svoje redove vratili Trevora Arizu. Iskusni krilni košarkaš je dogovorio jednogodišnju saradnju sa ekipom sa kojom je osvojio 2009. godine postao i NBA šampion.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.