NBA odala počast žrtvama Pariza

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA odala počast žrtvama Pariza

Utakmice NBA lige počele su i obilježene odavanjem počasti žrtvama terorističkih napada u Parizu.

Francuz Kevin Serafin je obrijao dijelove glave tako da na njoj piše "PARIZ", uz stilizovanu Ajfelovu kulu u znak počasti žrtvama terorističkog napada.

Njegov zemljak i reprezentativac Rudi Gober nosio je na patikama boje zastave svoje zemlje, a Lejkersi su na poluvremenu održali kratku ceremoniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u kojoj su dali počast trojici Amerikanaca koji su u avgustu savladali naoružanog čovjeka u vozu.

Košarkaši Minesote i dalje su bez pobjede na domaćem terenu, pošto su u Mineapolisu izgubili od Memfisa sa 114:106 i tako produžili seriju domaćih poraza na pet utakmica, izvještava Beta.

Cijeli tim Minesote je podbacio, uključujući i reprezentativca Srbije Nemanju Bjelicu, koji je za 24 minuta u igri postigao četiri poena i jedan skok, ali je napravio pet faulova, dok je iz igre šutirao 2/5. Ovo je Vulfsima najgori početak na domaćem terenu u posljednu 21 godinu. Ekipa sada ima skor od četiri pobjede i šest poraza.

Najefiakasniji u Memfisu bili su Džef Grin sa 21 poenom i Majk Konli sa 20. Minesotu je predvodio Zake Lavin sa 25 poena.

Sakramento je poslije lošeg starta sezone zabilježio treću uzastopnu pobjedu u utakmici u kojoj je četiri i po minuta prije kraja gubio osam poena razlike i u kojoj je imao 20 izgubljenih lopti.

Kingse je do trijumfa poveo Demarkus Kazins, sa 36 poena, od čega 10 u posljednjoj četvrtini, i 10 sokokova. Rudi Gej se vratio poslije meča pauze zbog stomačnog virusa i postigao je 27 poena. Rejžon Rondo završio je utakmicu sa sedam poena, 14 asistencija, ali i sedam izubljenih lopti.

Demar Derozan postigao je 24 poena za Toronto, koji sada ima učinak od sedam pobjeda i četiri poraza, prenosi RTRS.

Los Anđeles Lejkersi izbjegli su najgori start u prvih 10 utakmica u klupskoj istoriji, pošto su na svom terenu pobijedili Detroit sa 97:85. Pobjednike je predvodio veteran Kobi Brajant sa 17 poena, osam skokova i devet asistencija. Džordan Klarkson pomogao mu je sa 17 poena, tako da su Lejkersi prekinuli seriju od četiri poraza i došli do skora od dva trijumfa i osam izgubljenih mečeva.

Detroit je predvodio Andre Dramond sa 17 poena i 17 skokova, a ovo je Pistonsima bio četvrti poraz na seriji od šest gostovanja.

Lejkersi su na poluvremenu održali kratku ceremoniju u kojoj su dali počast trojici Amerikanaca koji su u avgustu savladali naoružanog čovjeka u vozu, od kojih je jedan nosio majicu Lejkersa. Oni su dobili personalizovane dresove tima i sreli su se sa Brajantom.

Prije utakmice održan je minut ćutanja za žrtve terorističkih napada u Parizu, a sa razglasa je puštena francuska himna.

Juta je prekinula seriju od četiri poraza, pošto je kod kuće pobijedila favorizovanu Atlantu 97:96. Ekipu su do trijumfa predvodili Derik Fejvors sa 23 i Rodni Hud sa 20 poena. Francuski reprezentativac Rudi Gober nosio je na patikama boje zastave svoje zemlje i stojeći je odslušao himnu prije meča.

"Drago mi je da je zemlja ostala jaka sada. Pokušavao sam da se koncentrišem na terenu, ali mi je zemlja bila u mislima", rekao je Gober.

Najefikasniji u Hoksima bio je Pol Milsap sa 28 poena, što mu je lični rekord sezone. Ovo je Atlanti bio treći poraz u posljednje četiri utakmice. Ekipa je igrala bez drugog najboljeg strijelca Džefa Tiga, koji ima problam sa člankom. Denis Šreder završio je utakmicu sa 11 poena i devet asistencija.

Boston je u gostima pobijedio Oklahomu sa 100:85, predvođen Markusom Smartom, koji je postigao 26 poena, ali je i u odbrani odradio sjajan posao zaustavljajući Rasela Vestbruka. Aktuelni najbolji strijelac lige bio je ograničen na samo pet pogodaka iz igre iz 20 šuteva, ali je ipak postigao 27 poena.

Prva zvijezda Oklahome Kevin Durent nije igrao zbog istegnuća lijeve tetive.

Njujork je kod kuće pobijedio Nju Orleans sa 95:87 i sada ima skor 5/6. Ekipu je do trijumfa predvodila prva zvijezda tima Karmelo Entoni sa 29 poena i 13 skokova. Njemu je pomogao i Kevin Serafin sa 12 poena.

Serafin je Francuz, a on je prije meča obrijao dijelove glave tako da na njoj piše "PARIZ", uz stilizovanu Ajfelovu kulu u znak počasti žrtvama terorističkog napada.

"Kevin je dobro koristio lopte. Zaslužio je to. Bio je spreman, bio je važan dio naše serije u drugom poluvremenu. Vidjeli smo ga kako se emotivno i mentalno nosi sa svim, a onda je bio spreman za početak utakmice, što je velika stvar", rekao je Entoni.

Rezultati utakmica:

Njujork - Nju Orleans 95:87

Minesota - Memfis 106:114

Atlanta - Juta 96:97

Oklahoma - Boston 85:100

Sakramento - Toronto 107:101

LA Lejkers - Detroit 97:85
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.