NBA legenda: Jokić ima ono što ne možete naučiti VIDEO

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 17:50

NBA legenda: Jokić ima ono što ne možete naučiti VIDEO

Legendarni NBA košarkaš Rik Beri ima svog favorita kada je najbolji igrač u pitanju.

Osvajač šampionskog prstena 1975. i MVP finala sa Golden Stjetj Voriorsima bi voleo da je u svoje vreme igrao i sa Džoelom Embidom i Nikolom Jokićem, ali ako mora da bira – izbor je srpski centar.

"Ako moram da biram, bio bih srećan da igram sa bilo kojim od njih dvojice, ali voleo bih da igram sa Džokerom zbog njegovih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodavačkih sposobnosti", rekao je Beri.

Potom je podrobnije pričao o igri Nikole Jokića, kojom je impresioniran.

"Dodavanje ga odvaja od drugih. On može da uradi sve, ima dobre poteze, nije prebrz ili atletski građen, ali je stvarno dobar u onome što radi u svim aspektima igre. Dobar je izvođač slobodnih bacanja takođe, ali njegovi pasovi su savršeni, osećaj za igru je neverovatan. To je kao da igrate sa sjajnim plejmejkerom. Kada sam došao u ligu, navikao sam da imam loptu u rukama i postižem dosta poena na koledžu, došao sam među profesionalce i imao sam sjajnog pleja Gaj Rodžersa, jednog od najboljih asistenata. I šta sam ja uradio? Trčao sam do iznemoglosti. Otvarao sam se, zašto? Znao sam da ako to uradim, Gaj želi asistenciju i doturiće mi loptu. Tako da, sa tipom kao što je Džoker vi samo treba da radite. Pogledajte samo njihove kombinacije i njegove pasove za tu visinu. Prosto je tako zabavno za gledati. Nazovite me puristom ako želite, ali igra je smišljena da igra ovako. I kada je to slučaj, onda je to nešto specijalno", dodao je Beri.

Postavlja se pitanje kako Jokić nije biran ranije na NBA draftu, barem iz današnje perspektive.

"Ti tipovi će me mrzeti, neću nikoga imenovati. Postoje skauti u NBA koji ne bi prepoznali talenta da ih ujede za zadnjicu. Ozbiljan sam. Toliko se bave atleticizmom, to je sigurno jedan od razloga zašto Jokić nije izabran. Da odeš i gledaš Džokera, da li bi bio impresioniram njegovim atletskim sposobnostima? Stvar je u ovome, treba da se traži igrač koji ima prirodan osećaj za igru. Ako gledate Jokića, prvu stvar koju vidite jeste to, da vidi ceo teren. To bi trebalo da bude prioritet za svakog skauta, to nije misterija. Ako ima slabosti u nekim drugim aspektima igre, možete ih naučiti da budu bolji u tome. Možete ih naučiti da bude bolji šuter, da bolje kontroliše tu loptu, ali ne možete naučiti kako da imate osećaj za igru", zaključio je Beri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.