NBA košarkašu u 31. godini otkriven autizam

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 13:42

NBA košarkašu u 31. godini otkriven autizam

Američki košarkaš Toni Snel otkrio je novinarima da mu je dijagnostifikovan poremećaj na spektru autizma.

On je u razgovoru za NBC televiziju rekao da je jedini razlog da ode na pregled bio taj što i njegov sin koji ima 18 meseci takođa ima taj poremećaj.

"Uvek sam bio nezavistan dok sam odrastao, uvek sam bio sam. Nisam mogao da se povežem sa ljudima na ličnom planu. Kada je moj sin dobio tu dijagnozu, pomislio sam da i ja imam istu stvar. To mi je dalo hrabrost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da odem na pregled. Nisam iznenađen što i ja imam autizam – uvek sam se razlikovao. Laklnulo mi je što sam takav kakav sam. Sada sve u vezi sa mojim životom ima mnogo više smisla. Kao da sam stavio 3D naočare. Da sam znao da imam tu dijagnozu, verovatno nikada ne bih ni postao NBA košarkaš, drugi bi mi verovatno ograničili napredak“, rekao je Toni Snel.

Toni Snel je izabran kao 20. pik NBA drafta 2013. godine, a sve do 2022. godine igrao je u najjačoj svetskoj košarkaškoj ligi. Studirao je na univerzitetu Nju Meksiko, dok je svoju profesionlnu karijeru započeo u Čikago Bulsima, potom je igra i za Milvoki, Detroit, Atlantu, Portland i Nju Orleans.

Trenutno je jedan od sportista koji promoviše Specijalne olimpijske igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.