NBA košarkašica u Srpskoj Crnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2014, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA košarkašica u Srpskoj Crnji

Četrdesetdvogodišnja Gordana Grubin iz Srpske Crnje iza sebe ima bogatu košarkašku karijeru. Počela je da igra 1987. godine, a nakon domaćih i evropskih klubova, vrhunac karijere doživela je u ženskoj NBA ligi.

Gordana Grubin počela je u zrenjaninskom Proleteru, igrala u novosadskoj Vojvodini, gde je već u drugoj sezoni bila najbolji trojkaš, i ekipi Hemofarma, ali je najveće uspehe napravila u inostranstvu: u Grčkoj, Mađarskoj, Italiji. Put je odveo i do ženske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NBA lige.

"To su bile prve godine NBA, i evropskim igračicama bilo je teško da stignu do nekog kluba. Ja sam otišla u Los Anđeles Parkse, i tamo sam odigrala svoju najbolju sezonu u ženskom NBA. Bila sam peti trojkaš lige", kaže Gordana Grubin.

Igrala je i za Indijanu, Feniks i Hjuston, a nakon uspešnih sezona u Americi ipak je odlučila za povratak u Srbiju. Danas sa porodicom živi u rodnoj Srpskoj Crnji.

"Iako sam u Indijani dobila ponudu da nastavim da se bavim košarkaškom obukom u klubu i da ostanem tamo da živim i da radim, dugo sam se dvoumila, ali na kraju sam ipak odlučila da se vratim u Srbiju. To tamo je imalo smisla za mene. Naša ženska košarka nije na visokom nivou i ne vidim sebe trenutno ni u jendom klubu. Ne mogu ja da se nametnem negde da radim, to bi trebalo nekako sistemski da bude rešeno pitanje, pa da neko kao ja dobije adekvatnu ponudu", rekla je Gordana Grubin.

Njen suprug Miodrag bio joj je trener u Hemofarmu, i Italiji, i selektor reprezentacije. A kako kaže oboje su oduvek bili veliki zaljubljenici u ovaj sport. Gordana je navikla je da dobija bitke ne terenu, ali je uspela da pobedi i u životnoj borbi. Lekari su joj dijagnostikovali rak imunog sistema, koji je uspela da izleči.

Naredne godine planira da otputuje u Ameriku, s obzirom da muški i ženski NBA imaju Asocijaciju igrača koji su prestali da se bave košarkom, pa pozovi na takva okupljanja redovno stižu i na njenu adresu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.