NBA ZAGREVANJE: Prognoza Istoka

Izvor: Mondo, 08.Okt.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA "ZAGREVANJE": Prognoza Istoka

U finalu konferencije bi ponovo trebalo da se sastanu Boston i Filadelfija, a Detroitu prognoziramo veliki korak napred.

/piše: Vladimir Ćuk/

Istok je odlaskom LeBrona, a i skorim povlačenjem Vejda, izgubio velike zvezde. Svakako je to i Lenard, ali njegovo ponašanje prema franšizi San Antonio Spursa, za koju nisam pročitao nijednu lošu reč od igrača koji su prošli kroz taj tim u eri Grega Popovića, krajnje je diskutabilno.

Jedini tim koji ima pravog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << superstara je Boston, sa Irvingom u timu. Dobrim delom zbog toga je i prvi favorit za titulu na Istoku, sve osim toga bi bilo iznenađenje. Filadelfija jeste sledeći favorit, ali Siksersi su još neiskusni i mladi, da mogu da pariraju Seltiksima i taktici Breda Stivensa.

Detroit može svakako da iznenadi, jer imaju odličnog trenera i spreman tim od početka sezone. To garantuje trio Dramond, Grifin i Džekson, koji, svaki na svoj način, jesu napadačke sile. Toronto vrlo lako može preskočiti našu prognozu četvrte projektovane pozicije, ali samo ako Lenard i Lauri pronađu idealnu formulu zajedničkog funkcionisanja. To je jedini način da Toronto uspe ove sezone.

Vašington ima Supermena. Kod njega je jedini "problem" njegov lagan pristup, konstantna opuštenost i širenje ljubavi. To nije prolazilo kod Brajanta, a ni kod Hardena. Delimično jeste u Šarlotu. U Vašingtonu će sigurno imati manje lopti, nešto slično kao u Lejkersima, ali je Vol obećao da će učiniti sve da Dvajt bude srećan. Ofanzivni potencijal im je čak odmah iza Bostona, ali su ranije znali da omanu u timskoj igri i disciplini.

Indijana, Majami i Milvoki bi trebalo da se bore za pozicije od 6 do 8. Nijanse će biti u pitanju, s tim što sam se odlučio za Indijanu na poziciji 6, jer imaju razgoropađenog Oladipa, pojačanog preporođenim Evansom. Tajrik Evans će biti dodatno motivisan, jer igra sezonu u kojoj se bori sa mnogo veći ugovor sledećeg leta. Potrebno je da samo nastavi tamo gde je stao u Memfisu.

Majami je tim, sa velikim T. Možda ofanzivno nisu sila, ali tamo svako zna šta treba da radi. Vejd će odigrati poslednju sezonu u dresu Vreline i motiva mu sigurno neće faliti. Milvoki sam stavio na mesto broj 8, iako potajno verujem da bi sa novim trenerom Badenholzerom mogli čak na poziciju 5. Koliko god da potajno verujem u to i mogućnosti Janisa Adetokunba, toliko je upitan uticaj Bledsoa na igru i konstantnost Midltona, koji izrasta u All star igrača, ali njegova igra varira. To je razlog za poziciju 8.

Za Čikago i Šarlot čvrsto verujem da će stidljivo kucati na vrata plej-ofa, a u nekom scenariju, ukoliko se povredi neko od glavnih igrača u timovima iznad crte, mogu čak i da se plasiraju među osam. Obe ekipe su formirale respektabilne sastave, jako talentovane. Ovde više mislim na Čikago, sa Parkerom, Danom, LaVinom, Markanenom i ostalima. Šarlot ima Kembu i francusku konekciju. Imali su igru i sistem koji je koliko-toliko funkcionisao, ali i oni su napravili promenu na klupi, za koju ćemo tek videti šta donosi.

U Nikse nemam preterane vere, iz prostog razloga što bar do Božića neće imati Porziginsa. Noks kao "ruki" ne može da nosi na leđima Njujork, jer prosto nema dovoljno kvalitetnu podršku. Ova sezona je verovatno bez plej-ofa, ali će bar moći da pokažu sa čime ulaze u sledeću.

Klivlend bez LeBrona je druga priča, iako je ostao Lav. Imaju limitirane igrače i neke dobre koji ne mogu da izdrže ni pola utakmice u NBA tempu. "Ruki" Sekston je dobar, ali nije spreman da sa Lavom nadomesti ono što je Džejms donosio. Nisu dovoljno dobri.

Bruklin, Orlando i Atlanta su u "rebuilding" fazi. Možda je Orlando najbliži tome da ne zasedne na poslednje mesto Istoka. Malo su očistili tim, imaju odlične visoke igrače koji su sjajni defanzivci. Aron Gordon čeka svoju još bolju sezonu, na krilima odlične prošle sezone. Imaju više oružja od Bruklina i Atlante, ali i defanzivnog potencijala.

Bruklin još luta, sa pokušajima da mladim igračima priključe proverene starije NBA igrače. Pitanje je kako će Musa odigrati svoju prvu sezonu, s obzirom na to da je uzet sa visoke pozicije na draftu i da su tada očekivanja uvek velika. Atlanta jasno pokazuje da gradi novi tim i da će dati odrešene ruke Treju Jangu da rukovodi ovim timom. On je ogroman potencijal i može da postane veliki igrač.

Istok nije Istok bez Džejmsa. Prvi put u karijeri otišao je na Zapad i tako ostavio godinama siromašniji Istok, još siromašnijim. Da, gledaćemo zanimljive utakmice, ali ćemo sigurno više pažnje obraćati na to šta se radi na Zapadu. Na Istoku sada raste neka nova generacija, koja će ga, možda, u nekom momentu vratiti na stare staze slave Juinga, O'Nila, Hardaveja, Moninga, Kartera, Džordana, Pipena i ostalih velikih zvezda koji su Istok napravili moćnim.

Let’s play!

PROGNOZA PO DIVIZIJAMA

Atlantik: Boston, Filadelfija, Toronto, Njujork, Bruklin.

Central: Detroit, Indijana, Milvoki, Čikago, Klivlend.

Jugoistok: Vašington, Majami, Šarlot, Orlando, Atlanta.

Foto: Maddie Meyer/Getty Images/Guliver

ISTOK

1. Boston

2. Philadelphia

3. Detroit

4. Toronto

5. Washington

6. Indiana

7. Miami

8. Milwaukee

________________

9. Čikago

10. Šarlot

11. Njujork

12. Klivlend

13. Orlando

14. Bruklin

15. Atlanta

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.