NBA: Tripl-dabl Brajanta, Konlijev šou protiv prvaka

Izvor: Sportal.rs, 31.Dec.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Tripl-dabl Brajanta, Konlijev šou protiv prvaka

Godine ne predstavljaju nikakvu prepreku Kobiju Brajantu da i dalje bude u samom vrhu najboljih igrača najjače lige na svetu. As Lejkersa je u pobedi njegovog tima protiv Denvera u Koloradu (110:103) upisao 23 poena, 11 skokova i 11 asistencija, i tako zabeležio svoj 21. "tripl-dabl" u karijeri. Brajant je sa 36 godina i 129 dana postao drugi najstariji igrač kome je pošlo za rukom da zabeleži dvocifrene brojke u tri kategorije.

- Gledano sa strane izgleda tako jednostavno kada Kobi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << dolazi do "tripl-dabla". Toliko je talentovan... - bio je impresioniran posle meča Brajantov saigrač Džeremi Lin.

- Izgubio je malo na atleticizmu, nije na istom nivou na kojem je nekada bio u smislu eksplozivnosti, to nije tajna. Ali, pronalazi načine da i dalje bude efikasan i da daje veliki doprinos u igri, bez obzira na to.

I dalje je u tom odnosu: godine/tripl-dabl, neprikosnoven centar San Antonija Tim Dankan. On je sa 38 godina i 224 dana protiv Memfisa u statističke rubrike ugradio 14 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Lejkerse su do 10. pobede ove sezone i prve nakon tri vezana poraza, pored Brajanta, vodili Buzer sa 19 poena, Prajs sa 18 i Džonson sa 16. U poraženoj ekipi Loson i Nurkić bili su najefikasniji sa po 16 poena.

U derbiju dana, Memfis je na svom terenu savladao šampiona San Antonio rezultatom 95:87 i zadržao korak za liderima zapadne konferencije Golden Stejtom i Portlandom. Centralna figura meča i najzaslužniji za pobedu grizlija bio je sjajni plej domaćeg tima Majk Konli, koji je već u prvoj deonici ubacio 16 poena, a meč završio sa 30, uz 7 skokova i 6 asistencija. Memfis je već u prvih 12 minuta preuzeo kontrolu rezultata, do poluvremena je već vodio sa 14 poena, a u nastavku je u istom ritmu zadržao sigurnu prednost.

Mark Gasol je bio drugi strelac u pobedničkom sastavu sa 17 poena i 9 skokova. Na drugoj strani Belineli i Džozef su se istakli sa po 18 poena. Sparsi su i ovaj meč igrali bez pomoći povređenih startera Tonija Parkera i Kavaja Lenarda.

U još jednom duelu timova koji "pucaju" na visok plasman zahuktali Toronto gostovao je u Portlandu gde je pretrpeo drugi poraz u prethodnih deset utakmica, i to posle produžetka - 102:97.

Amir Džonson je 4,7 sekundi pre kraja izjednačio na 87:87, a pošto Lilard na drugoj strani nije bio precizan prilikom polaganja, pobednik je rešen posle dodatnih pet minuta. Gosti su trojkom Rosa poveli na startu produžetka, ali je potom usledio dalekometni "rafal" Lilarda, Metjuza i Batuma - njihove tri uzastopne trojke, od kojih se gosti nisu oporavili. Portland je posle toga sačuvao pet do šest poena razlike i mirno priveo meč kraju.

Sastav iz Oregona ima najviše pobeda u ligi, 26, uz 7 poraza i zauzima drugo mesto na Zapadu, dok su Reptorsi i dalje prvi na istoku sa skorom 24/6.

Lilard je sa 26 poena bio prvi strelac Trejlblejzersa, Oldridž je dodao 23, a metjuz 19. Kod gostiju Lauri je bio najbolji sa 25 poena.

Rezultati

Orlando - Detroit 86:109

Atlanta - Klivlend 109:101

čikago - Bruklin 82:96

Memfis - San Antonio 95:87

Nju Orleans - Finiks 110:106

Dalas - Vašington 114:87

Denver - LA Lejkers 103:110

Juta - Minesota 100:94

Portland - Toronto 102:97 posle produžetka

Golden Stejt - Filadelfija 126:88

(Foto: Beta/AP Photo/David Zalubowski, AP Photo/Don Ryan, AP Photo/Brandon Dill)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.