Izvor: TvojPortal.com, 22.Maj.2012, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Tander poslao Lejkerse na odmor (VIDEO)

Izvor:mozzartsport  Oklahoma dobila seriju protiv tima iz Los Anđelesa (4:1) za drugo uzastopno finale Zapadne konferencije. Boston poveo 3:2 protiv Filadelfije u polufinalu Istoka
Drugu godinu uzastopno Oklahoma će igrati finale Zapadne konferencije. Tander je na svom parketu zadao završni udarac Los Anđeles Lejkersima u petom meču polufinalne serije (106:90) i sa ukupno 4-1 eliminisao višestruke NBA šampione. Za zvanje >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << najbolje ekipe na Zapadu Kevin Durent i društvo boriće se protiv San Antonija, Sparsi će imati prednost domaćeg terena, a serija počinje u nedelju 27. maja.


Sjajni tandem Durent - Rasel Vestbruk u zbiru je ubacio 53 poena i pronašao odgovor za nezaustavljivog Kobija Brajanta koji je držao Lejkerse u igri do poslednje deonice. Superstar Lejkersa je ubacio 42 poena, ali ponovo nije imao pravu podršku saigrača, pa je poraz tima iz El-Eja bio neminovan.
Gosti su vodili u Oklahomi 70:66 u trećem periodu. Ipak, usledila je serija domaćina 17:7 i od tog trenutka je tim Skota Bruksa kontrolisao igru i rezultat do samog kraja. Pau Gasol se konačno probudio (14 poena, 16 skokova), ali ostali igrači Lejkersa kao da nisu došli na utakmicu.
{youtube}_aNUEuWg2vI&feature=player_embedded#!{/youtube}
Lejkersi su tako otišli na odmor, ali klupskim operativcima predstoji puno posla. Jasno je da nešto u timu ne štima, Kobi Brajant je nekoliko puta tokom sezone oštro kritikovao saigrače, u prvom redu Endrjua Bajnama i Pau Gasola, pa je prilično jasno da više nema mesta u El-Eju za svu trojicu. Neizvesna je i sudbina trenera Majka Brauna.
Boston je poveo 3:2 protiv Filadelfije u polufinalu Istoka. Seltikse je do pobede u petom meču (101:85) predvodio Brendon Bas sa 27 poena, od toga je čak 18 postigao u ključnoj trećoj deonici. Kevin Garnet je dodao 20 za pobednike, dok je Radžon Rondo upisao dabl-dabl učinak - 13 poena i 14 asistencija. Kod Filadelfije najbolji je bio veteran Elton Brend sa 19 poena.
Sledeći meč igra se u Fili u noći između srede i četvrtka.
{youtube}7R67Qk_Nj2c{/youtube}
POLUFINALE ZAPADNE KONFERENCIJE:
Oklahoma Siti - LA Lejkers 106:90 (26:21, 28:30, 29:26, 23:13) - 4:1 u seriji
POLUFINALE ISTOČNE KONFERENCIJE:
Boston - Filadelfija 101:85 (23:27, 24:23, 28:16, 26:19) - 3:2 u seriji

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.