NBA: Sparsi pokvarili veliko veče Durenta

Izvor: S media, 24.Mar.2010, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Sparsi pokvarili veliko veče Durenta

Gotovo polovinu koševa za Oklahomu na utakmici protiv San Antonija, čak 45, postigao je najbolji strelac lige, Kevin Durent, ali je njegov trud bio uzaludan, pošto su gosti na kraju pobedili rezultatom 99:96 u jednoj od deset utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi odigranih noćas. Manu Đinobili je ubacio poslednje poene na meču, bio je polovčan sa linije slobodnih bacanja, a njegovom „izlasku" na penale prethodila je neuspešna kombinacija domaćih. Durent je trebalo da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čovek odluke, ali je, šest sekundi pre kraja, bio udvojen od strane Džefersona i Đinobilija. Lopta je došla u posed Sefološe, a ovaj promašio za tri poena i propustio poslednju pravu priliku da Oklahomi donese prednost, verovatno i pobedu.

Đinobili je, dakle, postigao odlučujuće poene za pobedu San Antonija, a najefikasniji u redovima gostiju bio je Džordž Hil, koji predstavlja savršenu zamenu za povređenog Tonija Parkera. Rezervni plej Sparsa postigao je 27 poena. Durant je, rekosmo, sa 45 poena, bio centralna figura u meča, ali i večeri. Najviše poena posle zvezde Oklahome postigao je Grin - 16, Vestbruk je ubacio 12, dok je Nenad Krstić, za 20 minuta, postigao osam koševa.

Konačno, posle 25 propuštenih utakmica usled artroskopije kolena Klris Pol vratio se u postavu Nju Orleansa, koji je u Luizijani savladao Dalas rezultatom 115:99. Pol je u igri proveo 20 minuta i upisao 11 poena, svih 11 u poslednjoj četvrtini. Trio Tornton, Vest, Peterson bio je najzaslužniji za trijumf domaćeg tima. Prvi sa 28, drugi sa 25 i potonji sa 20 poena. Kod gostiju, koji su doživeli i treći poraz u prethodna četiri meča, Džejson Teri je sa 24 poena bio najefikasniji. Dirk Novicki je utakmicu završio sa 16 poena bez pokušaja za tri poena.

Minesota je pretrpela i 13 uzastopni poraz! Toronto je bio tim koji je produžio agoniju Tibervulfsa pobedivši ih rezultatom 106:100 kao gost. Darko Miličić je u redovima domaćeg tima za nešto više od 27 minuta ubacio osam poena, a imao je i šest skokova. Srpski internacionalac teško se nosio sa centrom gosdtiju Krisom Bošom, najefikasnijeg pojedinca Reptorsa sa 21 poenom.

Rezultati noćašnjih utakmica:

Filadelfija - Orlando 93:109

Nju Džersi - Majami 89:99

Čikago - Hjuston 98:88

Milvoki - Atlanta 98:95

Minesota - Toronto 100:106

Nju Orleans - Dalas 115:99

Oklahoma - San Antonio 96:99

Juta - Boston 110:97

Sakramento - Memfis 85:102

Golden Stejt - Finiks 131:133...

Vest u celini možete pročitati na sajtu sportal.rs
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.