NBA SE NASTAVLJA PO KINESKOM MODELU?  Lebronu Džejmsu se to uopšte NE SVIĐA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA SE NASTAVLJA PO KINESKOM MODELU? Lebronu Džejmsu se to uopšte NE SVIĐA (FOTO)

(Ne)pravedno rešenje.

Još uvek niko ne zna da li će se i kada nastaviti NBA, ali ako se to desi u skorije vreme, utakmice će da se igraju bez prisustva publike, prenosi ESPN. Navodi se da će se uprava NBA ugledti na kinesku profesionalnu ligu (CBA) i da će navodno iskopirati njen model ako se nastavi takmičenje

Kini je prvi put izbio virus korona, posle čega je epidemija obuzdana, pa tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postoje planovi da sešampionat nastavi u maju, ali pod određenim uslovima. Ideja je, naime, da se svi klubovi i svi igrači smeste u isti hotel, a da se utakmice igraju na jednoj lokaciji, čime bi se smanjila mogućnost kontakta sa zaraženima.

Lebron Džejms je najveća košarkaška zvezda koja se više puta oglašavalaprotiv igranja bez publike. Ali, kako stvari stoje, ako bude želeo da igra za trofej, moraće da prihvati novu realnost.

Listen to "KARCENO4LIFE PODCAST Episode 19 "Karceno tells why he hates Lebron and why Jordan was better"" by Karceno4life Podcast. ⚓ https://t.co/7RvbhQJIRf #lebronjames #espn #lakers #djvlad #nba

— Kevin Davis (@Karceno) March 29, 2020

- Kina se sprema na takav korak – okupljanje timova na jedno mesto i stavljanje u zaštitni mehur. Lebron je glas ostatka lige, on govori svojim emocijama. Realnost je, međutim, da će se NBA vratiti bez publike ako se bude vraćao uskoro. Igraće se ili u praznim dvoranama, ili će stavljati teren u hangare. To je nešto na šta će igrači morati da se navikavaju - napisao je novinar ESPN-a.

Džejms je ove nedelje rekao da ne može da zamisli ideju da se igra bez publike.

-Igranje utakmice bez navijača – šta je reč 'sport' bez reči 'navijač'? Nema uzbuđenja, nema plakanja, nema radosti, nema napred-nazad. Jedna stvar koju ne možete da uradite jeste da odete pravo u plej-of, jer to poništava više od 60 utakmica u kojima se momci bore za mesto u njemu" - zaključio je Džejms.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.