Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2021, 18:22

NBA PREDLOZZI: Tauns spreman za rafal, Bol ide u minus

Izdvojili smo za vas neke od najinteresantnijih večerašnjih utakmica u okviru NBA lige

Čikago, Šarlot i Vašington na Istoku, Golden Stejt, Juta, Minesota i Denver na Zapadu. To je spisak ekipa koje za sada nisu izgubile nijednu utakmicu na početku nove NBA sezone. Jasno je da na osnovu ovih nekoliko utakmica ne možemo da donosimo nikakve zaključke, ali lepo je videti da se na ovom popisu nalaze četiri tima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji nisu učestvovala u plej-ofu prošle godine. Od ta četiri tima, tri večeras igraju nove utakmice, a mi smo upravo njih izabrali od devet NBA mečeva koji su večeras na rasporedu.

ŠARLOT HORNETS - BOSTON SELTIKS

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Šarlot na početku sezone ima skor 3-0 s tim da su sinoć slavili u Bruklinu što je odatno privuklo pažnju šire javnosti. Hornetsi su i lani izgledali dobro, a sada su stvarno još bolji iako nisu dovodili velika pojačanja. Šarlot je ciljano pojačao tim - Mejson Plamli i Iš Smit tačno su tip igrača koji im je trebao, a najveći dobitak im je rast Majlsa Bridžisa koji je u prve tri utakmice na proseku od 25 poena, 8 skokova, 2 asistencije i 2,7 ukradenih lopti uz 54,2% šuta, odnosno 44,4% za tri poena. Dodajte i činjenicu da je Lamelo Bol strašan, ali stvarno strašan igrač i to je to - Šarlot s razlogom može da se nada plej-ofu, a Majkl Džordan po prvi put od kada je kupio klub ima pravu budućnost u njemu.

Boston je, s druge strane, na učinku 1-2 s tim da su i tu pobedu upisali protiv slabašnog Hjustona. Sve nas je zanimalo kako će novi trener Ime Udoka složiti pomalo izmenjenu ekipu u odnosu na prošlu sezonu, a to za sada ne izgleda baš najbolje. Čini nam se da se Udoka izgubio u preteranim kombinacijama oko rotacija, ali još uvek je rana faza sezone plus treba reći kako je Boston imao i problema s povredama Ala Horforda i Džejlena Brauna. Seltiksi ipak imaju kvalitet za borbu za prve četiri pozicije na Istoku i očekujemo da se stvari tamo brzo slože.

Savet za klađenje: Zbir poena (225,5), tip manje, kvota 1,85.

Bez obzira na bolju formu Šarlota, ne usuđujemo se da stavimo opkladu na njihovu pobedu jer mislimo da Boston može mnogo bolje. Zato nam se čini da bi 'manje' poena mogla da bude prava opklada jer Boston igra takvu košarku. Pomenimo i da je Teri Rozijer pod znakom pitanja za večerašnju utakmicu, a isti status kod Bostona imaju Džejlen Braun i Romeo Lengford.

TORONTO REPTORS - ČIKAGO BULS

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Toronto je ona ekipa koja bi celu sezonu mogla da oscilira jer ima kvalitet, ali i dosta znakova pitanja pred sobom. Do sada su slavili protiv Bostona i izgubili od Vašingtona i Dalasa, a u ove tri utakmice videli smo da im jako nedostaje povređeni Paskal Sijakam, ali i da je Skoti Barns jako zanimljiv ruki čiji ćemo napredak sa zadovoljstvom pratiti.

Oko Čikaga je bilo možda i najviše priče ovog leta jer su Bulsi povukli neke poteze koje mnogi nisu očekivali i složili roster bez mnogo pravih visokih igrača, ali za sada stvari itekako funkcionišu. U redu, dve pobede protiv Detroita koji je igrao bez Kejda Kaningema i jedna protiv Nju Orlensa koji je igrao bez Zajona Vilijamsona nisu razlog da Bulse sada okarakterišemo kao neke favorite na Istoku, ali njihova igra je dobra. Lopta u napadu dobro kruži, imaju jako mnogo opcija i vidljivo je da Zek Lavin uživa u činjenici da ne mora sveda radi sam i zbog toga igra još bolje. Lonzo Bol i Demar Derozan su se dobro uklopili na početku njihove priče u Čikagu, a najvažnija stvar za navijače Bulsa je činjenica da odbrana izgleda dobro. Kažemo, rano je za neke zaključke, ali tri pobede sigurno vesele.

Savet za klađenje: Lonzo Bol, broj poena (13,5), tip manje, kvota 1,85.

Čini nam se da bi Bulsi mogli da dođu i do četvrte pobede jer Toronto u svojim redovima nema dominantnog centra, a takve ekipe bi Čikagu mogle da predstavljaju veliki problem, ipak smo se odlučili da preskočimo klađenje na ishod utakmice. Radije igramo na 'manje' Lonzo Bola i to ne zato što mu ne verujemo nego iz razloga jer on nije veliki potrošač lopti, a ni postizanje koševa mu nije najvažniji zadatak. Bol voli da razigra Bulse, u ove tri utakmice je imao i jedan tripl-dabl, a što se šuta tiče - uzima ravnomeran broj lopti - dva puta po 12, jednom 11. Kako nije baš mnogo na crti slobodnih bacanja (ukupno 2 u tri utakmice), onda je i s jako dobrim postotkom šuta (45,7% u tri utakmice) Bol dva puta ostao ispod ove margine. Malo ispod, ali ispod. I večeras će on biti zadužen za odbranu i asistencije, a koševe trebaju da postižu Lavin, Derozan i Vučević.

MINESOTA TIMBERVULVS - NJU ORLEANS PELIKANS

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Pisali smo o ovom duelu pre dva dana, kada su se ova dva tima prvi put susrela, a evo nas opet. Tada su, kako smo očekivali, slavili Timbervulvsi i otišli na skor 2-0 dok je Nju Orleans s tim porazom pao na 0-3. Ta utakmica je pokazala kako su te dve ekipe, koje su u sličnoj situaciji da imaju talenta ali ne i rezultata, u prilično drukčijem momentumu. Igrači Minesote izgledaju prilično požrtvovano, kao da su rešili da pokažu da se bez razloga stavljaju na dno Zapadne konferencije dok su Pelikansi kao u nekom limbu iz kojeg ne mogu nigde da se pomere. OK, ne igra im Zajon Vilijamson zbog povrede, ali svejedno ne bi smeli da budu toliko bezidejni.

Savet za klađenje: Karl-Entoni Tauns (24,5), tip više, kvota 1,85.

Prošli smo put takođe 'gurali' Taunsa, ali smo promašili za jedan poen - postigao je 25, a margina je bila 25,5. Sada nastavljamo s istom opkladom jer nam se Tauns jako svideo angažmanom na ulasku u sezonu. Ako smo napisali da je cela Minesota jako požrtvovana i rešena da pokažu da kritičari nisu u pravu, onda je Tauns pravi predvodnik takvog mentaliteta. Popularni KAT spada među najbolje igrače NBA lige, čini nam se da vi ovo mogla biti sezona nakon koje to više niko neće dovoditi u pitanje.

Piše: Emir FULURIJA

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.