Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2021, 21:44

NBA PREDLOZZI: Filadelfija je sigurica, Kuzma i Ejton idu u plus

Noćas nas očekuje nekoliko spektakularnih mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi sveta

Počelo je! Sinoć su odigrane prve dve utakmice u novoj NBA sezoni, a odmah smo dobili dva spektakla - Milvoki je bio bolji od Bruklina u dvoboju dva najveća favorita Istočne konferencije dok je Golden Stejt, na krilima tripl-dabla Stefa Karija, slavio nad Los Anđeles Lajkersima.

Noćas se šou nastavlja s čak 11 utakmica. Više od dve trećine lige večeras će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na parkete, a to sigurno znači puno uzbuđenja. Mi smo za vas odabrali tri utakmice na koje treba obratiti pažnju, a tu su i naši saveti za vaše kladioničarske tikete.

FINIKS SANS - DENVER NAGETS

Sigurno najzanimljiviji meč večeri je ovaj između Finiksa i Denvera, dve ekipe koje se nadaju borbi za sam vrh Zapadne konferencije, ali i naslov NBA prvaka. Koliko će to biti realno tek ćemo videti u sledećim sedmicama i mesecima, ali u ovom času izgleda kako će Sansi i Nagetsi završiti sezonu s jako dobrim omerom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Niti jedna od ove dve ekipe nije pravila velike promene tekom leta, ali i za Finiks i za Denver možemo reći kako u sezonu ulaze bolji nego lani. Sansi su dodali DžaVala MekGija pa će napokon imati pravog centra i na klupi, a tu je i Lendri Šamet koji bi im mogao dosta pomoći sa šutem za tri poena. Šta se Nagetsa tiče, novo ime je Džef Grin koji bi im mogao doneti novu opciju za igranje s niskim petorkama, ali najvažnije i za jedne i za druge je bilo zadržati na okupu jezgre ekipa. To su i napravili, podelili su dosta novca za nove ugovore pojedinih igrača, a tu se i javio jedan potencijalni problem za Finiks. Naime, ove sedmice je prošao zadnji rok za produženje ugovora Diandreu Ejtonu, a on i klub se nisu uspeli da dogovore oko novog potpisa. Tako će Ejton sledećeg leta biti zaštićeni slobodni igrač, odnosno njemu će moći i druge ekipe ponuditi ugovor, ali Finiks će imati opciju da izednači novce i ostavi Ejtona u klubu. Problema nije bilo s Mikalom Bridžesom, koji je potpisao novu ugovor, tekom leta je to napravio i Kris Pol, a s druge strane su to napravili Majkl Porter i Eron Gordon.

Šta se tiče samog stila igre ove dve ekipe, u prošlom je plejofu Ejton pokazao da može 'jedan na jedan' da čuva Nikolu Jokića šta automatski stavlja Finiks u bolju poziciju od većine lige. Doduše, srpski košarkaš je i Ejtona povremeno 'masakrirao', odnosno postizao koševe pored njega, ali to nije bilo na takav način da bi Sansi celo vreme išli na udvajanje Jokića. Uostalom, ko je kome lani odgovarao najbolje pokazuje 4-0 u plejof seriji za Finiks, ali i 3-1 za Sanse u regularnom delu sezone. Pomenimo i to da u niti jednoj ekipi nema previše povreda. Naravno da Denveru nedostaje Džamal Mari, a iako su još neki igrači zadnjih dana imali manje povrede, očekuje se da će večeras svi ostali da igraju. Kod Finiksa nema Darija Šarića, koji će verovatno da propusti celu sezonu, a svi ostali su zdravi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Predlog za klađenje: Diandre Ejton broj poena (15,5), tip više. Kvota je standardno 1,85, a imamo osećaj da će Ejton jako želeti upravi Finiksa pokazati da su mu morali ponuditi maksimalni ugovor, a gde ćeš bolje pozornice za dokazivanje nego protiv aktualnog MVP-a.

NJU ORLINS PELIKANS - FILADELFIJA SEVENTI-SIKSERS

Možda ovo nije duel ekipa koje su izednačene kvalitetom, ali i oko Nju Orlinsa i oko Filadelfije ima puno znakova pitanja pa će biti zanimljivo da vidimo kako će i jedni i drugi da uđu u sezonu.

Pelikansi nisu imali baš najbolje leto jer su ostali bez Lonza Bola, a umesto njega je došao Devonte Grejem. Drugih pojačanja nije bilo pa uprava kluba sve nade polaže u unutarnji razvoj Zajona Vilijamsona i Brendona Ingrama, ali i iskakanjem nekih drugih igrača poput Nikela Aleksander-Vokera. Problem je samo šta Zajon i dalje ima problema s povredama pa neće igrati ni večeras, a očigledno je da se od njega teško može da očekuje da odigra sve 82 utakmice u sezoni.

Šta se Filadelfije tiče, svi sve znamo šta se događalo, odnosno i dalje se događa s Benom Simonsom koji bi želio da ode iz kluba pa nije želeo da trenira, pa je ipak došao u kamp kad je shvatio da neće biti plaćen ako ne trenira, pa je onda trenirao preko neke stvari, pa ga je onda trener Dok Rivers izbacio s treninga, pa ga je onda klub kaznio s oko 1.000.000 dolara, pa je onda Džoel Embid rekao da on nije ničija dadilja, pa onda...

Uglavnom, treba da vidimo kako će se obe ekipe snaći u novim okolnostima, a činjenica je da su pred njima izazovi za koje nismo sigurni da su spremni. Pelikansi bi se morali ove sezone boriti za plejof, odnosno najmanje za plej-in turnir, a od Siksersa se očekuje jedno od prva četiri mesta na Zapadu.

Predlog za klađenje: Dvica, pobeda Filadelfije. Kvota od 1,65 je prilično dobra kada se zna da su Siksersi i bez Simonsa bolja ekipa od Pelikansa, a posebno kada ne igra Zajon. Doduše, imat će Filadelfija problema jer je povređen i Šejk Milton pa nemaju dobro pokrivenu poziciju plejmejkera, ali mislimo da će ipak nekako to da prevaziđu. Šta se Nju Orlinsa tiče, osim Zajona su svi spremni za meč.

TORONTO REPTORS - VOŠINGTON VIZARDS

Pisali smo već na Mozzart Sportu da je ove godine Istočna konferencija prilično izednačena i da se puno ekipa nada plasmanu u plejof ili barem plej-in turnir. Dve ekipe za koje mnogi analitičari smatraju da bi se mogle žestoko boriti za plej-in susreću se večeras na otvaranju sezone i sigurno je da će to biti dosta zanimljiva utakmica.

Toronto je ovog leta ostao bez Kajla Laurija i praktično je to kraj one ekipe koja je osvojila NBA naslov, ali to ne znači da se Reptorsi predaju. Istina je da oni imaju puno znakova pitanja na koje trebamo dobiti odgovor, ali isto tako je istina da na klupi imaju Nika Nursa koji je spreman iz ekipe izvući najviše, ali i ponuditi neke nove zanimljive ideje. Tako smo za vreme pripremnih utakmica videli ideju da Reptorsi igraju s pet krilnih igrača s velikim rasponom ruku koji svi mogu pokrivati praktično sve pozicije u odbrani i svi mogu organizirati napad te pogoditi tricu. Posebno je odlično u tim petorkama izgledao ruki Skoti Barnes koji bi sledećih godina mogao postati velika snaga Toronta. Bit će zanimljivo da se vidi može li to funkcionisati i u regularnoj sezoni.

Vizardsi su, po nama, napravili dobar posao u trejdu za Rasela Vestbruka kada su od Lejkersa dobili tri dobra igrača (Kajl Kuzma, Kentavius Kaldvel-Poup, Montrezl Herel), a onda su se dodatno pojačali dolaskom Spensera Dinvidija i još nekoliko igrača za rotaciju. Vošington je tako zadržao Bredlija Bila da ne traži trejd, ali i postao zanimljiva ekipa koju svakako treba gledati.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Predlog za klađenje: Više poena Kajla Kuzme. Margina je 13,5, kvota 1,85, a Kuzma nam se čini kao igrač koji bi mogao dosta da profitira u novom klubu. Lani je u Lejkersima pokazao da može da igra odbranu šta znači i veću minutažu, a iako Vošington na rosteru ima dosta krilnih igrača, za večeras mu pomaže šta je povrećen Rai Hačimura. S obzirom da bi odbrana Toronta mogla biti fokusirana na Bila i Dinvidija te da centri Vizardsa nisu veliki strelci, onda bi Kuzma mogao da iskoristi priliku. Kad smo pomenuli povrede, dodajmo da Vošingtonu i dalje nedostaje Tomas Brajant te da će Toronto večeras biti bez Paskala Sijakama, Jute Vatanabea i Krisa Bučera.

Piše: Emir Fulurija

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.