NBA POKRENULA ISTRAGU: Dalas na UDARU zbog odustajanja od plej-ina

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023, 08:11

NBA POKRENULA ISTRAGU: Dalas na "UDARU" zbog "odustajanja" od plej-ina

Svakako nesportski potez.

Vođstvo NBA lige pokrenulo je istragu kako bi utvrdilo razloge zbog kojih su Dalas Maveriksi odmarali glavne igrače protiv Čikaga iako su imali šanse da se eventualnom pobedom umešaju u borbu za doigravanje. Teksašani su taj meč izgubili 115:112 pred svojim navijačima i tako i teoretski izgubili sve šanse da se dokopaju plej-ina.

Pre meča sa Čikagom trener Džejson Kid je na iznenađenje mnogih otkrio da im je "rečeno" da odustanu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od borbe za doigravanje zbog čega je iz tima izostavio kompletnu petorku, osim Dončića, koji je odigrao samo 12 i po minuta.

- Svi smo želeli priliku da pronađemo način za ulazak u plej-in i nameravali smo igrati dok nam neko ne kaže drugačije. A danas je dan kad nam je rečeno da učinimo nešto drugačije. Zato će Luka igrati u prvoj četvrtini, a onda je gotov za ovu sezonu - najavio je trener Kid plan još uoči utakmice.

Sada će morati da objasne zbog čega su doneli ovu svaklako nesportsku odluku.

- NBA je danas započela istragu o činjenicama i okolnostima u vezi sa odlukama i ponašanjem Dalas Maveriksa sa spiskom igrača u vezi sa sinoćnjom utakmicom Dalas - Čikago, uključujući motive koji stoje iza tih akcija - rekao je portparol NBA Majk Bas u subotu popodne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.