NBA: Oklahomi pobeda i svađa

Izvor: Mondo, 01.Feb.2013, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Oklahomi pobeda i svađa

Samo dva meča odigrana su u NBA u noći između četvrtka i petka. Oklahoma pobedila Memfis, dok je Golden Stejt slavio protiv šampiona.

Derbi Zapadne konferencije najjače košarkaške lige sveta pripao je Oklahomi. Tander je na svom parketu pobedio Memfis 106:89 i sada ima skor od 35 trijumfa i 11 poraza, što ga čini drugim najuspešnijim timom ove sezone.

Ispred Oklahome je samo San Antonio.

Razlika od 17 poena prednosti na kraju utakmice i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nije realan pokazatelj onoga što se dešavalo u domu Oklahome. Domaćin je tokom utakmice imao i veću prednost koja nijednog trenutka nije bila ugoržena.

Već posle prve četvrtine bilo je jasno da Memfis neće izdržati pritisak.

Zaostatak od 10 poena nagoveštavao je konačni rasplet. Po goste se ništa nabolje nije promenilo ni do odlaska na odmor, štaviše. Narednu deonicu izgubili su još većom razlikom, tako da je Tander već posle 24 minuta (58:34, rezultat poluvremena) mogao da počne slavlje novog trijumfa.

Opušteni stečenom prednošću Kevin Durant i društvo zaigrali su malo neodgovornije, a to se odmah reflektovalo i na semafor. Sa svega 12 poena prednosti dočekali su poslednju deonicu u kojoj su, ipak, rutinski odradili posao.

Memfis je u jednom trenutku treće četvrtine prišao na samo "minus deset" 75:65, ali je to više posledica opuštanja i svađe protivnika nego bolje igre "grizlija".

U prvom planu bila su dvojica igrača Oklahome - Rasel Vestbruk i Tabo Sefološa. Posle neuspešne akcije u trećoj četvrtini došlo je do sukoba pomenutih košarkaša, pa je Vestbruk morao na nešto duže hlađenje. Skot Bruks ga nije slao na parket punih osam minuta, ali je i pored toga uspeo da meč završi sa 21 poenom, devet skokova i šest asistencija.


"To je klasično neslaganje, što se događa. Pa ovo je košarka, igra puna emocija, toga će da bude uvek. Već smo pokazali da znamo jako dobro da rešimo neke stvari", rekao je posle meča Durant, koji je takođe bio meta napada Vestbruka, ali ne kao Sefaloša. Svi akteri pomenutog "okršaja", pa i trener Bruks tvrdili su da se ništa spektakularno nije dogodilo.

Prvi strelac utakmice bio je Durant sa 27 poena. On je uhvatio sedam lopti (sve u odbrani) i upisao šest uspešnih dodavanja.

Šampion je "pao" u Ouklandu. Golden Stejt je u "tesnoj" utakmici pobedio Dalas 100:97.

Golden Stejt je trenutno drugoplasirani tim u Pacifičkoj diviziji sa učinkom od 29 pobeda i 17 poraza, dok Dalas zauzima 4. mesto na Jugozapadu sa 19 pobeda i 27 izgubljenih utakmica.

O-Džej Mejo je postigao 25 poena za poraženi tim, a Vins Karter tri manje. Šon Merion je imao 17 skokova i 18 poena.

U pobedničkoj ekipi sjajan je bio Dejvid Li, njemu je samo jedna asistencija nedostajala za "tripl-dabl" učinak. Uhvatio je 20 lopti i upisao 15 poena. Najefikasniji igrač bio je Klej Tomson sa 27 koševa.

(MONDO, foto: AP)


Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.