NBA: Najgledaniji plej-of u poslednjih pet godina

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 09:13

NBA: Najgledaniji plej-of u poslednjih pet godina

NBA liga objavila podatak koji mnogo toga govori u prilog činjenici da se daleko najpopularnija košarka igra na teritoriji SAD.

Iz godine u godinu raste broj gledalaca najjače lige na svetu, a novi podatak može samo da hrabri najbolju i najuspešniju košarkašku organizaciju na svetu - tek okončani NBA plej-of najgledaniji je u poslednjih pet godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Posredstvom TV stanica ABC, ESPN i TNT mečeve doigravanja od samog početka, do kraja, gledalo je u proseku 5.47 miliona ljudi.

Od početka maja utakmice NBA lige su bile visoko kotirane i među ostalim TV sadržajem širom SAD, bile su na visokom devetom mestu od deset najgledanijih programa koji su se prikazivali od 15. maja.

Među populacijom ispod 50 godina, NBA plej-of bio je u Top 20 sadržaja koji se najviđe gledao tokom najzanimljivijeg perioda sezone.

Samo finale je, opet, bila posebna priča, tek je serija Denvera i Majamija, logično, privukla još veći broj ljudi - čak 11.64 miliona u proseku gledalo je mečeve finala, od toga 10.38 poslednji peti duel i šampionsku proslavu Jokića i družine što je za 1% više nego peti meč finala minule sezone.

NBA plej-of je generisao i neverovatnih osam milijardi pregleda preko različćitih društvenioh medija platformi, što je najveći broj poseta/gledanja zabeležen u istoriji takmičenja. Na društvenoj mreži Tviter NBA brend je bio najčitanija platforma.

Otud i ne čudi što je popularnost Nikole Jokića skočila "do neba".

Zabeleženo je nestvarbnih 540 miliona ulazaka na pojam "Nikola Jokić" tokom finalne serije i posle finala, što ga je popelo na sam vrh popularnosti svih sportista sveta u maju - od 18. pozicije na kojoj je bio pre početka finalne serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.