NBA: Meta Vorld Pis pauzira sedam mečeva

Izvor: BKTV News, 25.Apr.2012, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Meta Vorld Pis pauzira sedam mečeva

Komesar NBA lige Dejvid Štern kaznio je igrača Lejkersa zabranom igranja na narednih sedam mečeva, zbog divljačkog udarca koji je zadao Džejmsu Hardenu iz Oklahome.
Meta Vorld Pis propustiće poslednji duel ekipe iz Los Anđelesa u ligaškom delu, u četvrtak protiv Sakramenta, a zatim i šest mečeva u plej-ofu NBA lige.
Suspenzija mu je izrečena zbog žestokog udarca laktom u glavu Džejmsa Hardena na meču protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Oklahome Siti, nakon čega je beku Tandera ustanovljen potres mozga.

'Povreda koju je pretrpeo Harden pokazuje koliko opasni mogu da budu nasilni udarci kakav je napravio i Meta Vorld Pis, naročito ako su zadati u predelu glave. Mi ćemo nastaviti da izričemo sankcije kako bismo zaštitili sigurnost igrača, uključujući i adekvatne kazne za igrače koji imaju istoriju nasilničkog ponašanja', rekao je Štern u obrazloženju kazne.
A Meta Vorld Pis, ranije poznatiji kao Ron Artest, već je bio kažnjavan od strane lige, a najžešću sankciju zaradio je 2004. godine, kada je noseći dres Indijane zbog obračuna sa navijačima Detroita, bio suspendovan do kraja sezone i tada je propustio čak 86 mečeva.
Košarkaš Lejkersa izvinio se zbog nasilničkog ponašanja svima u Oklahomi, kao i njihovim navijačima i saopštio da će sačekati da kazna istekne a onda se priključiti saigračima i nastaviti da se bori za fanove Lejkersa.
Posle isteka kazne Meta Vorld Pis mogao bi da se vrati u tim upravo za drugo kolo plej-ofa, kada je izvesno da će se susresti upravo Lejkersi i Oklahoma Siti. Tim iz Los Anđelesa u doigravanje će ući sa treće pozicije Zapadne konferencije, dok je Tander obezbedio mesto broj dva.
Izvor: mondo.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.