NBA: Kingsi na putu ka Sijetlu

Izvor: Mondo, 21.Jan.2013, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Kingsi na putu ka Sijetlu

Vlasnici Sakramento Kingsa, porodica Maluf, postigli dogovor o prodaji većinskog paketa deonica.

Glavni grad Kalifornije, kako trenutno stoje stvari, ostaće posle 28 godina bez NBA tima!

Grupa biznismena iz Sijetla otkupiće od porodice Maluf 65 odsto vlasničkog udela i najkasnije 1. marta podneti zvanični zahtev za preseljenje.

Kupoprodaju prethodno mora da odobri Bord guvernera NBA lige, koji će se sastati za vreme Ol star vikenda u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Hjustonu, sredinom februara. Do tada postoji mogućnost da Kingse otkupi neko drugi, ili da ostanu u Sakramentu, ali šanse za to su od danas minimalne.

"Ne smemo još da otkrivamo detalje, ali zahvaljujemo se porodici Maluf na profesionalizmu pokazanom za vreme pregovora i obećavamo da ćemo u narednim godinama i decenijama biti dostojni kormilari ove NBA franšize", saopštio je Kris Hansen u ime budućih vlasnika.

Prema nezvaničnim informacijama, popularni "kraljevi" otići će po ceni od 525 miliona dolara.

Originalno Ročester Rojalsi, članovi su NBA lige od 1949. godine. Franšiza je od 1957. do 1972. egzistirala u Sinsinatiju, a od 1972. do 1985. u Kanzas Sitiju, gde su promenili ime u Kings.

Jedinu titulu osvojili su 1951, a najveće uspehe u novije vreme ostvarili su od 2001. do 2004. godine, kada su za njih igrali Vlade Divac, Predrag Stojaković, Kris Veber, Majk Bibi, Dag Kristi, Hidajet Turkoglu...

Učesnici plej-ofa poslednji put su bili u sezoni 2005/06, a trenutno se kotira pri dnu tabele Zapadne konferencije.

Ako sve prođe u skladu sa najavama, Sijetl će se vratiti na mapu NBA lige posle pet godina.

Legendarni Supersoniksi su se leta 2008. preselili u Oklahoma Siti, gde nastupaju pod imenom Tander i predvođeni Kevinom Durentom konkurišu za šampionski prsten.

Kris Hansen i njegova grupa već su dobili "zeleno svetlo" za izgradnju nove dvorane u Sijetlu.

(MONDO, foto: Beta/AP)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SELI SE PEĐIN I DIVČEV KLUB: Sakramento ide u Sijetl

Izvor: Kurir, 21.Jan.2013

Detalji ugovora nisu saopšteni, a a zna se da je franšiza procenjena na 525 miliona dolara..Košarkaška NBA liga je izdala službeno saopštenje u kojem se navodi kako je izvršen sporazum i otkup kontrlonog dela deonica porodice Maluf, koja je bila većinski vlasnik Sakramento Kingsa, a  novi vlasnik...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.