NBA: Jokićev tripl-dabl, odličan i Bogdanović (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Jokićev tripl-dabl, odličan i Bogdanović (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Jokić sa tripl-dablom od 23 poena, 13 skokova i 11 asistencija vodio je Denver do pobede nad San Antoniom 117:109 u nastavku NBA lige.

Bivši centar Mege došao je do 10. tripl-dabla u karijeri, četvrtog u sezoni, šutirajući 8/15 iz igre, a imao je i jednu blokadu za 32 minuta na parketu Nagetsa.

Srpski as potpuno je nadigrao iskusnijeg Paua Gasola koji je dao 10 poena, a odličan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bio bivši košarkaš Partizana Žofre Lovernje sa ličnim rekordom od 26.

Denver je novim trijumfom šesti na tabeli Zapadne konferencije NBA lige, zajedno sa Portlandom.

Prethodne noći još jedan srpski košarkaš bio je zapažen, Bogdan Bogdanović je ubacio 19 poena u pobedi Sakramenta u Dalasu 114:109.

za 33 minuta šutirao je 8/17, uz pet skokova i četiri asistencije, i bio jedan od najzaslužnijih za slavlje Kingsa u Teksasu.

Od Bogdanovića je efikasniji bio samo saigrač Zek Rendolf sa 22 pogotka.

Igrao je i Nemanja Bjelica u porazu Minesote od Hjustona 126:108 i za 12 minuta upisao tri poena.

Rokitse je predvodio lider Džejms Harden sa 34 pogotka, što je za tri manje od Lebrona Džejmsa u velikom obračunu Klivlenda i Oklahome 120:112.

Tanderima nije pomogao ni tandem Pol Džordž - Karmelo Entoni koji je ukupno dao 49 poena.

U preostala dva sinoćnja meča Toronto je savladao Majami 115:112, a Milvoki ekipu Atlante 97:92.

Jokić: Tripl-dabl? Lep osećaj

Jokić je izjavio da se sjajno oseća posle 10. tripl-dabla u karijeri u NBA ligi i pobede nad San Antonijom (117:109).

"Sporo sam otvorio utakmicu, ali sam rekao sebi da moram da budem mnogo agresivniji jer samo tako mogu da pomognem saigračima. To sam i uradio, lep je osećaj ostvariti tripl-dabl", rekao je Jokić posle utakmice u Denveru.

Jokić nije želeo sebe da stavlja u prvi plan, već je zasluge pripisao kompletnoj ekipi.

"Ceo meč je bio neizvestan, San Antonio ima dobar tim, bez obzira što nisu igrali Lenard i Oldridž. Ostvarili smo timsku pobedu, svaki naš igrač dao je doprinos u oba pravca. Skakali smo i poentirali kada je bilo najpotrebnije", kazao je on.

Pohvale na račun igre srpskog centra stigle su od legendarnog trenera San Antonija Grega Popoviča.

"Jokić kada igra kao da pleše valcer, sposoban je sve da uradi. Zna da asistira, šutne, kreira... Jako pametan igrač", zaključio je Popovič.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.