NBA: Jokić ubacio 53 poena, ali je meč obeležio sukob sa vlasnikom Finiksa - oteo mu loptu iz ruku pored terena i umalo zaradio isključenje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 07:38

NBA: Jokić ubacio 53 poena, ali je meč obeležio sukob sa vlasnikom Finiksa - oteo mu loptu iz ruku pored terena i umalo zaradio isključenje (VIDEO)

Buran meč u Arizoni.

Finiks je savladao Denver 129:124 (32:34, 31:27, 35:31, 31:32) i izjednačio na 2:2 u seriji polufinala Zapadne konferencije NBA lige.

Duel u Arizoni obeležio je Nikola Jokić. Centar Nagetsa je oborio lični i klupski rekord u plej-ofu sa 53 poena, a imao je i 11 asistencija i četiri skoka.

Srbin je za nepunih 40 minuta na terenu pogodio 20 od 30 šuteva iz igre (2/4 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za tri poena) i 11 od 13 slobodnih bacanja, ali to sve nije bilo dovoljno za treći trijumf u polufinalnoj seriji.

Finiks su do izjednačneja vodili Kevin Durent i Devin Buker koji su postigli po 36 poena. Durent je sakupio i 11 skokova i šest asistendija, a Buker 12 uspešnih timskih dodavanja i šest uhvaćenih lopti.

Denver je na pet minuta pre kraja imao deset poena zaostatka, pokušao je da se vrati u igru, ali je domaćin uspeo da privede meč kraju, iako su se Nagetsi primakli na 123:120.

Nuggets fans were irate after Deandre Ayton pulled Nikola Jokic shoulder on the jump-ball and the referees completely missed it 😬

The jump-ball occurred with the Suns leading Denver 123-120 with 27.7 seconds remaining.pic.twitter.com/3R7PLc5UeS

— ClutchPoints (@ClutchPointsApp) May 8, 2023

U Finiksu na sve načine pokušavali da zaustave Jokića, as Denvera je zbog toga bio nervozan, pa je čak imao i sukob u finišu druge četvrtine sa vlasnikom Finiksa Metom Išbijom. Kada je lopta završila pored terena u rukama prvog čoveka Sansa, Jokić je pokušao da mu je uzme, došlo je do koškanja, a srpski centar je blago odgurno Išbiju. Sve se završilo sa tehničkom greškom za najboljeg igrača gostujuće ekipe.

Nikola Jokić appeared to shove Suns owner Matt Ishbia after the play.

Jokić was given a technical foul.

🎥 @Sportsnet pic.twitter.com/C4XjwXrEuD

— The Athletic (@TheAthletic) May 8, 2023

Serija se vraća u Denver, a peti meč je na programu u noći između utorka i srede.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.