NBA? Hvala, ali ovde je moja kuća

Izvor: B92, 31.Okt.2020, 17:41

"NBA? Hvala, ali ovde je moja kuća"

Crnogorski košarkaš Bojan Dubljević govorio je o putanji svoje karijere, kao i putanji tima koji predstavlja.

Centar Valensije godinama unazad važi za jednog od najboljih igrača Evrolige, ali i Evrope.

Zbog toga često se spekulisalo da bi mogao da konačno napusti Valensiju i pređe u NBA.

"Rekao bih im 'Hvala'. Ništa više", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovorio je Dubljević na pitanje šta bi uradio kada bi stigla jaka ponuda iz NBA.

Na Dubljevića u NBA prava polažu Portland Trejlblejzersi.

"Ovde sam pronašao svoju kuću. Tako da odgovor je hvala za sve, ali ostajem u Valensiji".

Ove sezone Dubljević u Evroligi ima 14,2 poena, 6,5 skokova i 1,7 asistenciju po meču, a u španskom klubu je od 2012. godine.

Od njegovog dolaska Valensija je značajno "porasla", što se tiče igračkog kadra, ali i organizacije, uslova za rad, budžeta, uspeha...

"'A' licenca? Naravno. Mislim da rastemo iz godine u godinu, trenutno smo dosta dobri. U svemu smo među najboljima u Evropi. Imamo ogromni trening centra i naše ambicije su da jednog dana osvojimo Evroligu. Tako da da, mislim da zaslužujemo 'A' licencu Evrolige", objasnio je Crnogorac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.