NBA: Brejk u režiji Parkera!

Izvor: Mondo, 07.Jun.2013, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: "Brejk" u režiji Parkera!

San Antonio na startu velikog finala pobedio aktuelnog šampiona Majami Hit u gostima - 88:92 (52:49).

Toni Parker je driblao, pao, zadržao kontrolu lopte, ustao i provukao se ispod Lebrona Džejmsa, da 5,2 sekundi pre kraja postigne odlučujući koš uz pomoć table.

Lopta je napustila njegove ruke koju stotinku pre nego što je zasijalo crveno svetlo koje označava da je isteklo vreme za napad, San Antonio Sparsi su povećali prednost na 92:88 i poveli u velikom finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << NBA plej-ofa sa 1:0!



Druga utakmica takođe se igra u Majamiju, u noći između nedelje i ponedeljka.

"Imali smo sreće. Izgledalo je da je Toni dva ili tri puta izgubio loptu, ali nije odustao, borio se i nabacio je na obruč. Bila je to njegova sjajna akcija, ali kao što sam rekao, imali smo sreće", izjavio je trener Teksašana Greg Popović.

Parker je postigao 21 poen, a Tim Dankan posle lošeg početka zabeležio "dabl-dabl" (20p, 14sk, 4as, 3blk). Dvocifren učinak imali su još Đinobili, Grin i Lenard.

Džejms je sa 18 poena, 18 skokova i 10 asistencija predvodio Hit, Vejd je dodao 17, a Alen i Boš po 13 poena.

Sparsi su bili lošiji u skoku, imali su manji procenat šuta, ali su zato malo grešili. Izgubili su samo četiri lopte, od toga Parker nijednu za skoro 40 minuta vođenja igre.

Francuski košarkaš u poslednjoj četvrtini je ubacio 10 poena i nametnuo se kao "meč viner", dok su Džejms i Vejd na drugoj strani bili neprimetni kada se utakmica "lomila".

"Delovali smo umorno pri kraju. Izgledali smo kao tim koji je u finalu Istoka odigrao sedam utakmica", rekao je Vejd.



San Antonio je sedam minuta pre kraja trajno stekao vođstvo košem Kavaja Lenarda (79:78), a Deni Grin je trojkom povisio na 88:81. Majami je uhvatio priključak mini-serijom od 5:0, Dankan i Džejms ubacili su po dva slobodna bacanja i onda je došao red na Parkera da postigne koš za istoriju...

Odmorni Sparsi, koji su prethodnu seriju protiv Memfisa završili 27. maja, u svom petom finalu su peti put poveli sa 1:0. Prethodno su to uradili 2007. godine protiv Klivlend Kavalirsa, za koje je tada igrao Lebron Džejms.

Majami je prošle godine takođe gubio u finalu od Oklahome, ali je potom nanizao četiri pobede i osvojio drugu titulu u istoriji franšize.

(MONDO, foto: Beta/AP/Wilfredo Lee)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.