Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 05:57

NBA Balkanizacija: Dončićeva i Vučevićeva rapsodija (VIDEO)

Boban Marjanović košarkašku poeziju posmatrao iz prvog reda

Igrači sa Balkana osvajaju NBA. Nikola Jokić, Luka Dončić, Nikola Vučević i Bojan Bogdanović lideri su svojih timova, pljušte poeni, mrse se mrežice, priča se o čudima sa Balkana. Podneblju kojem je košarka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u genima. Ne prođe jedna noć a da igrači sa prostora bivše Jugoslavije ne zablistaju u najjačoj ligi na svetu.

Dalas na Orlando, Luka Dončić i Boban Marjanović na Nikolu Vučevića. Posmatrao je srpski centar rafalnu paljbu Slovenca i Crnogorca. Mali rat pripao je Luki Dončiću, a dupli razlog za slavlje imao je zbog trijumfa Dalasa – 130:124.

Još da je bila ta jedna asistencija… Izmigoljio se Luki Dončiću tripl-dabl. Ako zbog nečega može da žali, to je onda ta jedna asistencija u statistici. Ručnu je povukao na 33 poena, 10 skokova i devet asistencija. Odlično šutersko veče slovenačkog košarkaša i zaokružena partija. Pucao je trojke 5/10, ubacio je skoro trećinu trojki Maveriksa i bio najefikasniji akter meča. Veče za poželeti ako pitate Luku Dončića. I kiseo osmeh Nikole Vučevića.

Sheesh Luka ???? pic.twitter.com/89pJT80UT8

Crnogorski centar igra sjajno, ali njegova dobra izdanja nisu potkrepljena uspesima Orlanda. Pretposlednji je Orlando Medžik u Istočnoj konferenciji, a ovo mu je četvrti uzastopni poraz. Častiće Luka Dončić večeru. Odneo je sve. Izlazi kao pobednik iz balkanskog okršaja, bilo da je reč o ličnoj statistici ili timskoj pobedi. Nikola Vučević je bio prva violina Medžika. Ubacio je 29 poena (12/24 iz igre, 5/8 trojke) i stigao do brojke od 15 skokova i čak osam asistencija. Da spram sebe, iako to nije bio direktan duel, nije imao ovako raspoloženog Dončića, jasno je da bi briljantno izadnje Vučevića bilo propraćeno trijumfom Orlanda.

Uloge ljudi iz senke dobili su Džejlen Branson sa jedne i Evan Furnije sa druge strane. Igrač Dalasa je meč okončao sa 24 poena, šest skokova i tri asistencije, dok je Francuz stao na koti od 26 poena. Pucao je trojke 5/8, sakupio je pet skokova i podelio dve asistencije.

Podigao se Dlasa, izašao je iz krize. Ponovo je onaj stari. Nošeni Lukom Dončićem, Maveriksi su tokom većeg dela susreta imali prednost, ali neznatnu. Sve do četvrtog kvartala. Otišao je Dalas na dvocifrenu razliku i kada se činilo da ga ništa neće omesti da mirno privede meč kraju, razgoropadio se Nikola Vučević. Ipak, nije Orlando imao dovoljno vremena da skine razliku, najbliže je prišao na pet poena zaostatka. Zaliha je bila dovoljna. Ali, nije moglo bez trzavica.

Deep in his bag ???? pic.twitter.com/nuFLXTmaXC

NBA LIGA

Utorak

Orlando – Dalas 124:130

/Vučević 29 – Dončić 33/

Filadelfija – Indijana 130:114

/Milton 26 – Brogdon 20/

Čikago – Denver 112:118

/Lavin 23 - Jokić 39/

Nju Orleans – Juta 129:124

/Ingram 26 - Bogdanović 31/

San Antonio – Bruklin (u toku)

Hjuston – Klivlend (u toku)

04.30: Portland - Šarlot

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.