NAJVEĆA KAZNA OVE SEZONE U NBA: Gober kažnjen sa 100.000 dolara

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 10:31

NAJVEĆA KAZNA OVE SEZONE U NBA: Gober kažnjen sa 100.000 dolara

Centar Minesote uputio ''neprijstojan gest'' prema sudijama.

Centar Minesota Timbervulfsa Rudi Gobert kažnjen je danas sa 100.000 dolara, što je najveća kazna izrečena ove sezone igraču koji nije suspendovan, zbog javnog kritikovanja sudija i ''neprikladnog gesta'' koji im je uputio tokom utakmice u kojoj je njegov tim u petak uveče poražen od Klivlend kavalirsa rezultatom 113-104. Novčana kazna, koju je izrekao potpredsednik lige i glavni disciplinski sudija Džo Dumars >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izrečena je zato što je Gobert uputio "neprikladan i neprofesionalan gest" sudijama, nakon što mu je sviran šesti faul krajem četvrte četvrtine, a zatim javno kritikovao suđenje u istoj utakmici, saopštila je danas NBA.

 - Kazna uzima u obzir Gobertove prethodne slučajeve ponašanja štetnog za NBA u pogledu javnog kritikovanja suđenja - saopštila je američka košarkaška asocijacija, prenosi CBS.

Gobert je svoj gest, zbog kojeg mu je izrečena tehnička greška, objasnio kao „istinu - i ono u šta zaista veruje“.

 - Greške se dešavaju. I sudije prave greške. Ali ponekad mislim da je to više od grešaka. Mislim da svi koji su u ovoj ligi znaju. I na tome ću ostati - naveo je Gobert nakon utakmice..

Kritikovanje zvaničnika obično dolazi sa kaznom od 10.000 do 30.000 dolara za igrače, iako je Gobertov saigrač Entoni Edvards kažnjen sa 40.000 dolara zbog napada na sudije u januaru. Minesota je trenutno na drugom mestu Zapadne konferencije sa skorom 44-20, s porazom više od vodeće Oklahome.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.